Hayırsever Ahmet Bekli, Hisarcık'ta 20 derslikli İmam Hatip Lisesi yaptıracak. Yapımına önümüzdeki ay başlanacak okul, 2017'de tamamlanarak eğitim ve öğretime açılacak.
İmam Hatip Lisesi'nin yapımıyla ilgili hazırlanan protokol, Valilik makamında düzenlenen törenle, hayırsever Ahmet Bekli, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün tarafından imzalandı. Törende, eski Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da hazır bulundu. Protokolün imzalanması için düzenlenen törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hayırsever Ahmet Bekli'nin kazancıyla pek çok hayır yaptığını belirterek, ''Bugün Melikgazi ilçesi Hisarcık mahallesinde hayırsever Ahmet amca tarafından yaptırılacak okulun protokol imzası için buradayız. İnşallah Ahmet amca da herkes gibi bu dünyayı terk ettikten sonra da yaptırdığı okullarda gençler okumaya devam ettikçe, amel defteri kapanmayacak. Böylesine güzel hayır işleri yaparak çocuklarına ve torunlarına da çok güzel örnek oluyor. Hisarcık'ta yaptırılacak okulun da bir an önce protokolde belirtilen sürede tamamlanıp kazasız, belasız eğitim ve öğretime açılmasını diliyorum'' dedi.
Protokolün imzalanması sırasında hayırsever Ahmet Bekli, ''Okulu yaptıracağım ama bir şartım var. Orası ilelebet İmam Hatip Lisesi olacak, sonradan değiştirilmeyecek. Eğer değiştirilirse, ben binamı parasını verip geri alırım ve Kur'an kursu yaparım'' dedi. Vali Orhan Düzgün de, protokolde zaten yaptırılacak binanın ne amaçla kullanılacağıyla ilgili madde bulunduğunu, onun dışında başka bir şekilde kullanılamayacağını bildirdi. Vali Düzgün, ''Burası devletin okulu ve devlet, okulu yaptıran hayırseverle bir protokol imzalıyor. Devlet, altında imzası bulunan bu protokole uygun davranmak zorundadır'' diye konuştu.
Kaynak: iha