Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve ekibi tarafından geleneksel hale getirilen aynı zamanda çiftçi ile pancar tarlasında buluşma günleri olarak organize edilen “Çapa Günleri”nin İkincisi de Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Karakimse mahallesinde yapılmıştır. Organizasyona Bölgeden yüz çiftçi katılmıştır.
Bu organizasyonla alakalı haberler tarafımızdan aynı gün itibari ile tüm yerel basın ile paylaşılmıştır. Görsel basına da Karakimse mahallesinde yapılan organizasyonla ilgili videolar Kayseri Şeker Basın birimi tarafından gönderilmiştir.
Başkanımız, önce tarla içerisinde çiftçi kardeşlerimizle birlikte çapalama etkinliğine katılmış daha sonrada tarla içerisinde kurulan yer sofrasında çiftçilerle sohbet ederek onların ikramlarını ve merak ettikleri soruları kabul etmiştir.
Yapılan haberlerde ismi geçen kişi davet edilmemesine rağmen bu programa katılmıştır ve diğer çiftçiler gibi sadece Başkanımızı dinlemiştir.
Haberde bahse konu olan şahıs Başkanımıza televizyon programına birlikte çıkma şeklinde teklifte bulunmuştur. Başkanımız da kendisine; Gerek duyduğu anlarda çiftçinin menfaatine olan konularda, Kayseri kamu oyunu ilgilendiren konularda, TV ye zaten çıktığını belirterek etkinlik sonunda Karakimse Mahallesinden çiftçilerin büyük bir memnuniyeti ve sevgisiyle ayrılmıştır. Kimseyi rencide etmemek için etkinlikte, gerçekte yaşananların bütün detayı paylaşılmamıştır.
Karakimse Mahallesinde yapılan organizasyona katılan çiftçilerin, belirtildiğinin aksine haberde ismi geçen şahsa karşı tepkilerinin olduğu ve onun gelmesiyle hoşnutsuzluk yaşandığı, tarafımızdan hem gözlemlenmiş ve hem de kayıt altına alınmıştır.
Bu gün Kayserinin iki yerel gazetesinde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, tam aksine şekilde yansıtılarak haber yapıldığı görülmüştür. Eğer etkinliğin tamamı hakkında bilgi almak istenilirse her türlü bilginin, görüntünün elimizde mevcut olduğunu ilgililere duyururuz.
Kaynak: iha