Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün talimatıyla kentteki kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay yapılan Aylık Takip ve Koordinasyon’un Mayıs ayı toplantısı yapıldı.
Vali Orhan Düzgün başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Mayıs ayı ATAK Toplantısı’na Vali Yardımcıları, bazı ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi yöneticileri katıldı.
Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri’de yürütülen yatırımlara ilişkin takip ve koordinasyonun etkili bir şekilde sağlanabilmesi için sürdürülen toplantıların mevcut kamu yatırımlarını kontrol edebilmenin yanı sıra yeni fikir ve önerilerin de tartışılması bakımından önem taşıdığını söyledi.
Kamu kurumlarının kendi sorumlulukları altındaki çalışmaları aksatmadan yürütmesinin yeni çalışmaların çok daha hızlı gündeme alınmasına zemin hazırlayacağını vurgulayan Vali Düzgün, özellikle Avrupa Birliği fonlarından daha çok yararlanılmasının önemine işaret ederek, kaymakamlardan ve kamu kurumlarının yöneticilerinde bu alanda daha çok proje üretmelerini istedi.
Vali Düzgün, konuşmasının ardından, toplantı gündeminde yer alan ve kamu kurum ve kuruluşlarınca Kayseri ili genelinde yürütülen yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler konusunda bilgiler aldı.
Toplantıda, Avrupa Birliği Hibe fonlarından faydalanan projeler, 112 Acil Çağrı Merkezi yapımı, yapımı devam eden ve başlanacak okullar ile öğrenci yurtları, Sarıoğlan Şahruh Köprüsü, turizm yönlendirme tabelaları ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından 2013 ve 2014 yıllarında Kayseri’de yürütülecek projeler ele alındı.
Kaynak: iha