Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün önemli markalarından Metro Turizm, yatırımlarına devam ediyor. 50 adet Temsa safir, 50 adet safir VİP süit olmak üzere 100 otobüs yatırımı yapan Metro Turizm, araçların ilk 30 adetlik bölümünü geçtiğimiz Şubat ayında İzmir'de düzenlenen törenle Temsa'dan teslim almıştı. Metro Turizm, kalan 70 adet otobüsü de Kayseri’de düzenlenen program ile otogardan teslim aldı. Metro Turizm aldığı araçlara 27 milyon Euro yatırım yapmış oldu.
Ommer Otelde düzenlenen programa, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Metro Turizm Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Programda konuşan Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, “Hepinizin bildiği gibi Metro Turizm olarak Kayseri’de yeni bir yapılanma planlaması yapmıştık. Burada önceki basın toplantılarımızda hedeflerimizden bahsetmiştik. Şuanda Türkiye’nin yüzde 90 oranında gitmediğimiz yeri kalmadı. Kayseri’de yaptığımız bu yatırımlar olumlu yatırımlar vermektedir. Çok iyi bir tempo yakaladık. Bugün burada tarihi bir otobüs teslim töreni yapıyoruz. Bununda mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Ayyıldız ayrıca, “Verilerimize baktığımızda 76 ilde faaliyet gösteriyoruz. Bunlardan birisi de Kayseri. Kayseri’de yüzde 162 büyüme oranı var ve hızla devam ediyor. Bildiğiniz gibi yeni hatlar oluşturduk. Müşterilerin beğenisini topladığımızı gördük. Bu doğrultuda Kayserililere çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok yardımcı oldular. Kayseri’de 40 yıllık bir Kayserili gibi itibar gördük. Gerçekten sektör adına çok ciddi bir yatırımdan bahsediyoruz. Artık bin 550 otobüsle çalışmayı planlıyoruz. 27 milyon Euro civarında bir yatırım yapmış bulunuyoruz. Toplamda 345 tane büyük otobüs almışız. Çok iyi uyum içerisinde çalışıyoruz. Bundan sonraki dönemde de 2015 yılının yatırımlarını ileriki zamanlarda açıklayacağız. Önceki açıklamalarımda hedefimiz 24 milyon yolcu demiştim. Biz bu hedefi büyüttük ve 25 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Verilere baktığımızda zaten yolcu taşımada yüzde 17’lik bir artış göstermişiz” şeklinde konuştu.
‘Hakikaten çok ciddi yatırımlar yaptık’ diyen Ayyıldız, “Yaptığımız ticaretten çok mutluyuz. Aracımıza binen müşterimizin memnuniyeti bizim için çok önemli. Bugünde Türkiye’nin en büyük devir teslim törenini yapıyoruz. Kayseri’den biz çok memnunuz, Kayserililer bizden çok memnun. İnşallah Kayserililere daha iyi hizmet vermek için özen göstereceğiz. Kayserililer bizi tercih etsinler biz her zaman onların yanında olacağız” ifadelerini kullandı.
E-bilet sistemine de değinen Ayyıldız, “İlk olarak Metro Turizm e-bilete geçmişti. Örnek olmak kadar güzel bir şey yok. Sistemi kurduk. İnşallah ileriki süreçte bu sistem daha da oturacak. Ayrıca bugüne kadar kaç tane bileti e-bilet sistemi ile sattığımızı da ileriki programlarda düzenleyeceğimiz toplantıda açıklayacağız” dedi.
Ayyıldız son olarak, “Geçmiş dönemlerde Türkiye’de krizler oldu. Biz o dönemlerde de ciddi yatırımlar yaptık. 17 Aralık’ta zor süreçten geçtik. Biz o krizde bir sabah kalktık ki 30 milyon TL fazladan borçlanmışız. Cenabı Allah’a şükürler olsun taşlar yerine oturdu. Kurlar seviyesini aşağı çekince önümüzde açılmış oldu. Planlamalı çalışıyoruz” diye konuştu.
Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl ise, “Sanayici olarak baktığımız zaman 25 milyon yolcuya ulaşan bir firmaya hizmet veriyoruz. Ben gösterdikleri başarıdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Metro Turizmin satın aldığı araçlar otogarda teslim edildi.
Kaynak: iha