Gündemi ben belirlemiyorum..!
Yine de;Gündem den vazgeçemiyoruz.Ne oldu bize bee(!) kardeşim..?
Ülke derdik,Memleket derdik,Aile derdik ve hep birlikte ayni sofraya oturur çalakaşık içinde bulunurduk.
Köylü kokan,Toprak yoğuran,Elleri nasırlı,dizleri yara bere içinde kalan ama yüzü daima gülmesini bilen,Ekmek gibi kutsal,Ana gibi sadık ve Bebek gibi "saf" insanlardık.
Komşuyu kardeş edinmiş,güneş ile ısınmayı seçmiş,en korkunç olanı emeğine saygısızlık bilmiş,Tüm sermayesini "yardımlaşma" olarak kabul etmiş,komşusunun başvuracağı,darlık ve sıkıntıları hep beraber kültürüne eş yapmış,Çocuklar arasındaki kavgadan haz almış;"Çocuktur bu gün kavga eder yarın barışır "demiş ,Küslüğün ömrünü üç gün ile sınırlandırmayı Ahlak bellemiş,yaramazlığın en belalısını komşunun karısına-kızına "kem" bakmak olarak kurallaştırmış ve yiğitlik öyküleri,Din ve Destan diye bilinen kendi kültür-İnancını yaşatmayı görev,sorumluluk bilmiştik.
Çocuktuk/Küçüktük ama bu Ülkenin sevdası olan Atatürk aşkını bilirdik.
Yerli malı kullanmayı seçerdik.
Allah-Peygamber inancımızı hiç böyle ayrıştırmamış,İnancımızı sorgulatmamıştık.
Kurucumuz,Önderimiz,Liderimiz bizlerin birlik yanıydı,bayramlardan Bağımsızlığımızın simgesi olan ;Ay-Yıldız lı al bayrağımızı ile gezmeyi,şiir okumayı,Türküler ve eğlenceler eşliğinde yaşamayı bilirdik.
Bayramlar olarak bildiğimiz,inandığımız sabahları erkenden kalkmayı,cicilerimizi giymeyi,ibadet yerlerinde bulunmayı,Büyüklerimizin ellerini öpmeyi bilir ve onların arkalarından veya ellerine tutunarak yürümeyi bilirdik.
Düğünlerimiz ayrıştırılmadan tüm yöre davetiye dahi beklemeden görev adlederdik.Bizler böyleydik İşte...
Son elli yılımız;Sol-Sağ edildi;içine bizden olmayan maya katıldı,içine tuz yerine de bizim bilmediğimiz farklı Yorum ve inanç denilerek farklı renk,desenler biçildi ve öyle bir aş yaratıldı ki ;beraberliğimiz,dostluğumuz,Ahlak ve bağlandığımız tüm değerlerimiz bizi biz olmaktan uzaklaştıran bir ilaç,zehir verildi.Veren kim,neden ve niçin sorularını sormayın ,Verileni yemeyi bilin denilerek "Üzümünü ye bağcıyı" görme dediler.Böylece de" Üzüm üzüme bakar olduk" en sonunda bizden uzak dursun dememiz gereken yanımızı susturdular .
Büyüklerimiz İngiliz gavuru derlerdi,şimdi içimizde yer bulmuşlar.Yıllar önce kendisini büyük bildiren bir zatının dediği gibi "Emperyalizm içine girmiş" bu garip insanlar ne yapsın.
Gündem ;Hayır -evet haline getirildi "Zurnanın zırt dediği" nokta da bundan sonra elimizden alınmak istendi.Büyük hedef dedikleri haliyle de en son topraklar üzerine parçalanma ,bölünme haline getirilmesi için altın tepsi içinde sunumum gerçekleştirilsin diye de bizim gündemimiz şaşırtıldı.
Hedef 2023 
Sonuç:Bölünme ve parselleşmedir .
Kerkük'e asılan paçavranın devamını bu topraklarda sallandırılmasıdır.
Lider olmak işte bu oyun üzerinde tavır almak,aldırmak ve görmek olarak bilinmeli ...
Emek harcamadığın yerde karnın doymaz.Soframız emekle,hukukla ve bağımsızlıkla kurulur ve doyar...
Ben bir çocuktum.
Ufacıktım.
Sevilmeyi isteyen bir çocuktum.
Bu gün Ülkemi,İnsanımı seviyorum...
Gündem Pazar;"Beni ilk defa güneşe çıkarttılar" Umuduyla ,umutla ;Hoş çakalın...