24’üncü gerçekleştirilen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası Azarbeycan’ın Bakü kentinde 26 ülkeden 580 sporcunun katılımıyla tamamlanırken, Kilisli sporcular 1 Gümüş ve 2 Broz madalya kazandı.
Azarbeycan’ın Bakü kentinde düzenlenen 24’üncü Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasına Türkiye 107 sporcu ile katıldı. Türkiye müsabakalar sonunda 50 madalya alarak, Avrupa 2’incisi olarak yarışmayı tamamladı. Kilisli sporcular gençlerde 3 ve 21 Yaş altı gençlerde 2 kişi ile katıldı. Müsabakalar sonunda Kilisli sporcuları 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile Türkiye’ye döndü.
Bilek Güreşi Federasyonu As Başkanı ve Milli Takım Antrenörü İsmail Kurt, Azarbeycan’ın Bakü kentinde yapılan Avrupa Bilek Güreşi müsabakasına 26 ülkeden 580 sporcu katıldığını belirterek, “Gençlerde takım halinde 8 altın, 8 gümüş ve 8 broz madalyayla Avrupa 2.si, bedensel engellilerde takım halinde 7 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalyayla Avrupa 1.si, masterlarda takım halinde 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla Avrupa 2.si, 21 yaş altı gençlerde takım halinde 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalyayla Avrupa 2. sive büyüklerde takım halinde 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronzla avrupa 6.sı olup, genel toplamda ise takım halinde ülkemiz Avrupa 2.si olmuştur. Avrupa şampiyonasında ilimiz sporcuları ülkemizin başarısı için ellerinden gelenin yapmış olup; hepsinin birer birer kutlarım" dedi.
Kurt, Kilis'ten milli takıma ülkemizi temsil için giden sporcuların aldığı derecelerle ilgili şunları söyledi:
"Genç bayanlarda Ebru Eren Bozkurt 60 kiloda sol kolda Avrupa 3’üncüsü, sağ kolda Avrupa 4’sücü, genç bayanlarda Fehime Tuğçenur Kurt 70 kiloda sol kolda Avrupa 3’üncüsü, sağ kolda Avrupa 2’incisi, genç erkeklerde İbrahim Halil Akansel 65 kiloda sol kol Avrupa 8’incisi, sağ kolda Avrupa 7’incisi 21 yaş genç erkeklerde Cemil Karakurt 75 kilo sol kolda Avrupa 9’ncusu ve 21 yaş altı genç bayanlarda Tubagül Delihacıoğlu 60 Kg'da sağ ve sol kolda Avrupa 4’üncüsü oldu. Kilis ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden bayrağımızı kürsüye çıkarıp İstiklal Marşımızı okutan sporcularımız her şeyin en iyisine layık olup tekrar kendilerine tebrik ederim. Bu başarılarımızı eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonasında da göstermek için elimizden geleni yapacağız.”
Kaynak: iha