Kilis’in Nihat Başoğlu Okulu’ndan 650 öğrenci ve 30 personeli ile birlikte Ekrem Çetin Mahallesi’nde çevre temizliği yaptılar.
Öğrencilere çöp poşetleri ve plastik eldiven dağıtımının ardından, okul önünden başlayan “Çevre Temizliği” etkinliği Ekrem Çetin Mahallesi boyunca devam etti. Mahalle sakinleri, temizlik yapan öğretmen ve öğrencileri dikkatle izlerken, bazı vatandaşların bu örnek davranışlarından dolayı etkinliğe katılanlara teşekkür ettiği gözlendi. Ellerinde çeşitli ibarelerin yer aldığı pankart ve dövizler taşıyan öğrenciler “Temiz Çevre, Temiz İnsan” sloganları atarak mahalle boyunca yürüdüler.
‘’Kaliteli ve Sağlıklı Yaşam İçin Temiz Bir Çevre’’ sloganı ile düzenlenen etkinlik sonrası bir açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Olgaç, toplum hizmetleri kapsamında çevre haftası etkinliği olarak öğrencilere temiz bir çevre duyarlılığı ve bilinci kazandırmak amacıyla böyle bir faaliyet düzenlendiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz etkinlik öncesinde çevre kirliliği ve zararları hakkında öğretmenlerimiz tarafından bilgilendirildi. Öğrencilerimiz büyük bir istek ve gönüllülükle mahallelerindeki çöpleri toplamışlardır. Öğrenciler hazırladıkları afiş ve broşürlerle mahalle sakinlerini de temiz bir çevrenin önemi konusunda bilinçlendirmeye çalıştılar” dedi.
Kaynak: iha