Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ‘Dünya Hemşire ve Ebeler Günü’ dolayısıyla yılın hemşiresi seçilen Nazmiye Erduran isimli hemşireye ödülünü verdi.
‘Dünya Hemşire ve Ebeler Günü’ dolayısıyla Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan komisyonla yılın hemşiresi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde görev yapan 23 yıllık hemşire Nazmiye Erduran seçildi. Yılın hemşiresi için düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun Sağlıkta dönüşüm programları kapsamında elde edilen başarıların vazgeçilme parçasının hemşire ve ebelerin olduğunu söyledi.
Yılın Hemşiresi Seçilen Nazmiye Erduran’ın başarılı bir hemşire olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Doktor Mustafa Uzun; “Sağlıkta dönüşüm programları kapsamında elde ettiğimiz sonuçta, elde ettiğimiz hasta memnuniyetinde bu başarının vazgeçilmez parçası olan hemşire ve ebe hanımları her yıl sağlık müdürlüğümüz organizasyonunda, gelen teklifler doğrultusunda oluşturduğumuz komisyonla seçilen yılın hemşiresini ilimizi temsilen Ankara’ya gönderiyoruz. Bizde bu yıl halk sağlığımız, genel sekreterliğimiz ve diğer birimlerimiz tarafından belirlenen hemşireler arasında komisyonumuzca Nazmiye hanımı seçtik. 23 yıllık hemşire. Özverili çalışmalarıyla, mesai dışı çalışmalarıyla oldukça başarılı. Amirlerine karşı da çok saygılı” dedi.
Yılın hemşiresine ödülünü veren Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise devlet memurlarında emsallerinden fazla hizmet edenlerin örnek alındığını ifade ederek başarılarının devamını diledi.
Vali Kolat, “Sizi kutluyorum, başarılar diliyorum. Muhakkak bütün hemşirelerimiz, ebelerimiz ve diğer sağlık personelimiz burada güzel hizmet veriyorlar. 657’de bir hüküm vardır, emsallerinden biraz daha fazla hizmet edenleri biz böyle örnek alıyoruz. Bu vesileyle ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Kutluyorum. Zaten sizler birer çiçeksiniz bizde sizi çiçekle de ödüllendirelim. Birde valilik olarak başarı belgesi veriyoruz. İnşallah bu başarı belgesini 3’e çıkaracak üstün başarı belgesi alacaksın ve o zaman maaş ödülü de alacaksınız” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha