Şu bir gerçektir ki, savaş sayesinde, bu günkü teknolojik gelişmişlik seviyesine ulaştık. Savaş devam ediyor, silah sanayine bağlı olarak yeni teknolojiler bulunuyor. Bulunan teknolojiler üretime uyarlanıyor. Ekonomi sürekli ilerliyor.

Tarihe bakalım. İnsanlar sürekli savaştılar. Savaşı kazanacak yeni teknoloji bulup uygulayan taraf, egemen oldu. Egemen olma hırsı, insanları teknoloji bulmaya zorluyor.

1. Tekerlek, orduları uzun mesafelere taşmak ve savaş arabaları üretmek amacıyla bulunmuştur. Tekerleğin nakliye sektörüne uyarlanması, uzakları yakın yapmaya yetmiştir.

2. Bakır-Kalay karışımı bronzun bulunma nedeni de savaştır. Daha sert malzeme ile savaş gereçleri yapılıyor. Bronza sahip olan taraf savaşı kazanıyordu.

3. Korunmak amacıyla yapılan kaleler, Mimari teknolojinin öğrenilmesini sağladı. Kaleleri yıkacak topların bulunması döküm sanayinde evrim yarattı.

4. Tren yollunun bulunma nedeni de savaştır. Cepheye, 60 öküz ile taşınan ağır toplar, raylar üzerinde çok daha az kuvvet ile taşındığı fark edildi. Ray sistemi ile taşımacılık sivil hayata uyarlandı. Nakliyecilikte devrim yaratıldı.

5. Antibiyotiğin bulunma nedeni de savaştır. Birinci dünya savaşı siper savaşıydı. Siperler çok pis ve mikrop yuvası idi. Yara alıp ölen asker sayısı, kurşundan ölen asker sayısından daha çoktu. Çare arandı. Antibiyotik bulundu. Antibiyotik sayesinde, insan nüfusu dörde katlandı.

6. Jet uçağı, naylon iplik, yapay kauçuk, susuz motor üretimi, ikinci dünya savaşının ürünüdür. Buluşlar, ekonomiye uyarlandı, gelişme hız kazandı.

7. Bilgisayar, internet, GSM teknolojisi, insansız uçaklar, lazer teknolojilerinin bulunuş amacı savaşı kazanmaktır. Bu teknolojileri ekonomiye uyarlayan ülkeler, çok hızlı gelişiyor. Mucizeler yaratıyor.

Ancak, savaşın teknoloji üretim işlevi risk taşıyor. Nükleer silahların savaşlarda kullanılması, insan oğlunun sonunu getireceğinden herkes emin. Demek ki, insan oğlu, savaşı kazanmak amacıyla teknoloji üretmenin sınırına gelmiş bulunuyor. Savaşta ısrar edilir ise, medeniyetin sonu gelebilir. Savaş teknolojilerinin ekonomiye uyarlanması ile yaratılan medeniyet, kırılma noktasına ulaştı.

İnsanoğlu ''Var olmak, ya da yok olmak aşamasını'' yaşıyor.

Çözüm var mı ? Evet var.

-Teknoloji üretim işlevi, ekonomiye bırakılır ise savaşın getireceği risk sıfırlanabilir. Nitekim, karların sürekli azalması, işletmeleri yeni teknolojiler bulmaya zorluyor. Üretimin maliyetini düşüren, kalitesini artıran ya da daha verimli alternatif ürün üreten teknoloji sayesinde karlar artıyor. Üretim birimleri, ARGE çalışmaları ile yeni teknoloji üretme peşindeler.

Teknoloji üretiminin ekonomiye bırakılması için, rekabet düzeni yeterli geliyor. Ancak, tekel kurmak suretiyle, kar etmek de mümkün. Tekel karından istifade eden karanlık güçler, savaşı tercih ediyor.

İnsan oğlu, kırılma noktasını aşabilecek mi? Yorumlarınız bekleniyor.