Kırşehir Alperen Ocakları merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasında takipsizlik kararına tepki.
Kırşehir Alperen Ocakları Başkanı İbrahim Ceylan, ‘Bütün arkadaşlarımızın kanaati bundan önce ,bu konuyla alakalı gösterilen tavırların artık ötesine geçilmesi gerektiği yönünde olmuştur’ dedi.
Ceylan, “Hepinizin malumu olduğu üzere Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 senesinde hain bir suikastle şehit edilmiştir.
Bugüne kadar asıl faillerinin tespit edilememesine karşın bu hain tertipin piyonlarının bir kısmı gün yüzüne çıkmıştır.Dosyada mevcut olan bir kısım deliller şüpheliler hakkında dava açılıp hak ettikleri sanık sıfatını taşımaları için yeterli görülmemiştir.
Savcı ana soruşturma dosyasına kasten adam öldürme veya taksirli adam öldürme suçları üzerinden devam ettiğini beyan ederek,suç örgütü yönünden takipsizlik kararı vermiştir.
Sözünü ettiği ana soruşturma neticelenmeden son olarak hüküm verilmesi gerek suç örgütünün yokluğu konusunda baştan karar verilmesi bir hukuk garametidir. Cumhurbaşkanı'nın keçiler sökmedi ya şeklinde ifade ettiği helikoptere ait GPS cihazını söken TSK mensupları hakkında nitelikli kırsızlıktan dolayı dava açılmasına karar verilmiştir.
Mevcut olan kamera görüntülerinde GPS cihazını alenen söktüğü belli olan bu şahısların,helikoptere ait uçuş bilgilerini içeren kara kutusunu da sökmüş olmaları,söküp değiştirmiş olmaları muhtemeldir.
Delilleri karartmak ve yok etmek maksatlı işlenen bu suçu nitelikli hırsızlık suçu kapsamında değerlendirmek hukuk bilgisinin yetersizliği ile izahlandırılabilecek bir durum değildir.
Tarafımızca Savcılık tarafından bazı suçlar bakımından verilen takipsizlik kararı,soruşturması devam eden suçlar bakımından da verilecek takipsizlik kararlarının habercisi olarak algılanmaktadır. GPS cihazını söken şahıslar hakkında hırsızlık suçundan dava açanların belki de uluslararası çapta olduğunu düşündüğümüz adi bir suikastin aydınlatılması ve bütün faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması konusunda güdük kalacakları aşikardır.
5 sene Özel yetkili savcılık tarafından türlü bahanelerle gerçekleştirilemeyen adaletin timsali bu doğum, Şehid Liderimizin cansız bedenine ilk ev sahipliği yapan Kahramanmaraş'ta ya gerçekleşecek,yada mesulü olan her haneyi taziye evine döndürecektir!
Soruşturma sürecine zarar verileceği gerekçesiyle kısılan sesimizin ,bu saatten itibaren bir çığlığa dönüşeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha