Son günlerde havalar olabildiğince soğudu. İlimiz  ve bölgemizde olabildiğince; bu iklimin şartlarına göre soğuk hava devam ediyor. Öyle sanıyorum ki önümüzdeki 9, 10 gün içinde de soğuk, yağmurlu, belki karlı havalar devam edecek. Çünkü meteoroloji; hava raporlarında bu doğrultuda haber veriyor.

      Şu anda yurt genelinde hava durumu; oldukça soğuk zamanları işaret ediyor. Yurt içinde tüm bölge hava raporlarını incelediğimizde; – derecelere düşen oldukça çok yer olduğunu;  karlı  ve buzlu yol durumlarının  da oldukça fazla olduğu anlaşılıyor.

      Bu hava şartlarında çok mecburi bir durum yoksa; gerek özel aracınızla; gerek uzun yol araçları ile yola çıkmamanız en doğru yol olduğunu düşünmeniz gerekir.  Çünkü karlı ve yer yer buz tutmuş kısımlarında  olabileceğini unutmamanız gerekiyor. Eğer özel araçlar ve uzun yol araçları; bu şartlarda yolda değillerse şehir içi ulaşımı sağlıyan araçlar yolda daha rahat olabilecekler; kontrollü sürüş teknikleri ile kazasız; zor şartların oluştuğu zamanı; atlatabileceklerdir.

       İçinde bulunduğumuz ve son haftasını yaşadığımız ocak ayı çıktığında; hava şartlarının daha düzeleceğini; kar yağışı ve buzlanmanın en aza ineceğini; böylece sürüş zorluklarının ve kayarak tehlikeli ortamdan;  uzak olacaklarını  düşünmekteyim.

       Tüm sürücülerin ve yolcuların; bu şartların meydana getirdiği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını; araçlarında kış şartlarının meydana getirebileceği malzemelerin olması gerektiğini hatırlatır.  Kolaylıklar dilerim.