Bu yıl Türkiye genelinde hava şartları içinde bulunduğumuz  ay dahil,  iyi gidiyor. Dolasıyla özellikle enerji alanında tasarruflu bir dönemi de yaşıyoruz. Kışın daha çetin olduğu zamanlar önümüzdeki ocak, şubat, mart ayları olduğunu hepimiz yaşıyarak öğrendik. Özellikle şu anda (mevcut duruma göre) tükettiğimiz doğalgazın % 99 ithal ediyoruz.  Tükettiğimiz elektriğin % 26,56 sı doğalgaz çevrim santrallerinden elde ediliyor. Doğalgaz çevrim santrallerimizden ürettiğimiz elektriği;  doğalgaz tasarrufu yaparak daha aza indirmemiz mümkün değildir.  Çünkü tüketimde devamlı artıyor.

       2021 yılında Türkiye 61 milyar metreküp doğalgaz tüketti; haliyle tükettiğimiz doğalgazın % 99,5 unu boru hatlarıyla komşu ülkelerden gelen gazla sağlıyoruz. Karşılığı da mal ihracı ile ödeniyor. Bu yönüyle ihracatımızda da önemli artış sağlanıyor.  2022 de; Hükümet’in  eylül ayında yaptığı programa göre; enerji ithalatına bu yıl 103 milyar dolar (Doğalgaz, petrol, kömür ) civarında olacağı hesaplanıyor.

      Önümüzdeki yılın  1 ci çeyreğinin  son ayında; Sakarya Gaz Sahasında çıkarılan doğalgazın yurt içi kullanımına; günlük 10 milyon metreküp olarak verileceği hesaplanıyor. Yıllık olarak 3 milyar 600 milyon metreküp katılıyor; yeni olarak verilmeyen yerleşim yerlerine de doğalgaz verilecek; tüketimde bu nedenden artacak.

       Bu yıl Ülkemiz koşullarında havaların iyi gitmesi; (Ilıman iklim koşulları )tüketimin daha az olacağı;  belki hesaplanan tüketimden daha aza düşeceğini  öngörebiliriz.