Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili Ordu Valimiz Sayın Muammer EROL başkanlığında sektör temsilcileri ile yapılan “Kahverengi Kokarca ile Mücadele Eylem Planı Toplantısında" alınan kararlar doğrultusunda kışı geçirmek üzere ev, depo, ambar vb. kışlak diye tabir edilen yerlere gelen zararlı ile hem mekanik mücadele yöntemi kullanılarak hem de halk sağlığına uygun ilaçlar kullanmak suretiyle mücadele çalışmaları devam ediyor" dedi.

Biyosidal ürünlerle mücadele

“Kahverengi kokarca zararlısının yoğun olarak görüldüğü ilçelerimizin kırsal mahallelerinde sektör paydaşlarımız tarafından temin edilen biyosidal ürünlerle mücadele çalışmaları yapılmaktadır" diyerek sözlerine devam eden Yılmaz; “Kışlaklarda yapılan bu mücadele çalışmalarına Büyükşehir Belediyemizin ilaçlama ekipleri ile birlikte ilçelerimizde Kaymakamlıklar, Belediyeler, İlçe Müdürlüklerimiz Ziraat Odalarımız ve Muhtarlıklarımızın iş birliğinde oluşturulan ekipler de katılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Adsız-6

 İlimiz genelinde kahverengi kokarca konusunda eğitim seferberliği başlatıldığını vurgulayan Yılmaz; “İlçe Müdürlüklerimiz ve Ziraat Odalarımız tarafından bugüne kadar 300' ün üzerinde eğitim toplantısı düzenlenmiş ve bu eğitimlere katılan üreticilerimize kahverengi kokarca mücadelesi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. İlçelerimizde toplantı ve mücadele çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Yapılan tüm bu çalışmalarla baharda havaların ısınması ile birlikte kışlaklardan çıkıp bahçelerde zarar yapacak olan erginlerin popülasyonunun düşürülmesine çalışılmaktadır. Yapılan çalışmalara katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza, üreticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.