İlimiz Ordu önemli bir sahil kenti; temiz mavi bayraklı plajları   var. Önemli seviyede hem iç turizmden; hem de dış turizmden ziyaretçi alıyor. Bu nedenle özellikle sahillerimizin son derece güzel bir görünüme ve kordon boyu  (yaya yolu ) şeklinde düzenlenmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

      Geçenlerde yerel haberlerde konu olan Fatsa’nın  Yalıköy Mahallesi ve Bolaman Mahallesinde kıyı düzenlemesinin  yapıldığını okuduk ve izledik. Kıyı düzenlemelerinin o beldelerin turistik yapısını daha da geliştireceğini sanıyorum. Büyükşehir Belediyesi kendi görev alanındaki yerleşim yerlerinin tamamında bu düzenlemeyi yapması son derece iyi olacaktır.

      Bu yerleşim yerlerinde özellikle kordon boyu, bisiklet yolu, yürüyüş yolu düzenlemelerinin; o beldelerin daha güzel ve tatil yöresi görünümünü ortaya koyar.  Ayrıca bu yerleşim alanlarında arıtma tesisi yok ise mutlaka yapılması; atık suyun arıtıldıktan sonra temiz bir şekilde dereye veya denize bırakılması; temiz deniz olgusunu ortaya koyar.  Bu konum  tüm denizlerimizin  mavi bayraklı yapısını ortaya çıkarır.

     İlimizin Akkuş İlçesi; Akkuş Niksar yolunun 3 cü kilometresinde bulunan Küçük Kertil mesire yerinin de son derece güzel olduğunu belirtmeliyim. Burada kurulu halat tesisler  üzerinde 50 metrelik kayarak gidilebilen bir hatta var. Bu hat üzerinde dağcılık ekipmanları ile bağlanarak kayabiliyorsunuz. Gürgen ağaçları içinde  kesme taşla yapılmış bir ara yolu ile;  güzel bir piknik alanı olduğunu;  piknik alanına da servis yapan  bir lokantasının olduğunu söylemeliyim.