Geçen hafta sonu Perşembe’den  Bolaman sahili de dahil dolaştım. Bazı olumlu işlerin yapıldığını da gördüğüm  gibi yapılması gereken işlerinde olduğuna şahit oldum.

      Bunlardan biri Bolaman’da Ordu Büyükşehir Belediyesince  yapılan kıyı düzenlemesi; gerçekten yapılması gereken bir işti ve yapılınca güzelde olmuş. Kıyı düzenlemesinin bittiği yerde denize girilebilecek alan oluşmuş veya zaman içinde (Kumsal alan) oluşacaktır. Bolaman’da Otoyolun, Bölünmüş yolla birleştiği  noktadan;  Fatsa’ya doğru  olan bu kesitinde kıyı düzenlemesi yapılırsa çok güzel olacağını düşünüyorum. Bu kesitte oldukça fazla turistik tesis var. Zamanındaki deniz tahribatı nedeniyle; deniz tesislerin ve evlerin dibine kadar gelmiş ve bu kıyı yönetmeliğine de  uygunsuz duruma düşmüştür.  Denizin kıyı tahribatı yapmasından sonra bu kısımda; deniz içine dalgakıran yapılmış ve böylece kıyıda denize girilebilir şekle dönüştürülmüştür.

      Bu kısmında kıyı düzenlemesi programı içinde park olarak düzenlenmesi son derece güzel olacaktır. Kıyı düzenlenmesinin bittiği  yerde yine denize girilebilecek olan (Kumsal alan) oluşacaktır.  Böylece burası kıyı yönetmeliklerinin de belirlediği koşullara da uydurulabilecektir. Yapılırsa buranın bölge halkının da severek kullanacağı bir alan olacaktır. Kıyıda yaya yolu ‘Kordonboyu’ da bu düzenlemenin içinde bölge halkının ve ziyaretçilerin severek kullanacağı,  bir park alanı oluşacaktır