Oğuz Türkleri, ulaşmak istedikleri idealarını KIZILELMA ile tarif ediyordu. Oğuzların kızıl elması, yaklaşıldıkça uzaklaşan bir ideadır. Türk, elde etmeyi amaç edindiği ideasına sahip olmakla yetinemez. Sürekli yeni kızılelmalar ile yoluna devam edecektir. Başarıya ulaşmanın başka yolu da yoktur.

Her Türk, kızılelma İdeasına ulaşmak için var gücüyle çalışmalıdır. Türk ''Kızılelma İdeasından'' asla vaz geçmez. Geçemez.

Osmanlı döneminde Kızılelma İdeası, daha somut bir yapı kazandı. Osmanlı için Kızılelma ''Viyana ve Roma Şehirleri'' idi. Vatikanın ve Viyananın kızıla çalan bakır çatılarını anımsatıyordu. Viyana ve Romanın feth edilmesi, Kızılelma, tabiri ile özdeşleşiyordu.

Osmanlının son dönemlerinde, Kızılema ''Turan İdeasına'' dönüştü. ''Türkler bir araya gelmeli'' ve Büyük Türk Ulusu tek bir bayrak altında toplanmalıdır. Bu ideayı gerçekleştirmek üzere çalışmalar devam ediyor. Farklı devletler halinde yaşayan Türkler, Macaristanda bir araya geliyor, Türk Kurultayı düzenliyor. Ulu Önder Atatürk'ün TURAN İdeası, adım-adım gerçekleşiyor.

Selçuk Bayraktar, yeni ürettiği jet uçağına, Türklerin ideası olan Kızılelma ismini koymuş, Samsunda sergiliyor.

Dünya, Selçuk Bayraktarı gündeminden düşürmüyor. Selçuk Bayraktar TB 2 kodu ile tanımlanan Silahlı İnsansız Hava Aracını üretiyor. Selçuk Bayraktar, iki büyük savaşın kaderini değiştirdi. Tankların, savaş sanayindeki rolünü sıfırladı. Selçuk Bayraktar karşısında ''Tanklar, savaş gereci değil, sadece ''hedef'' durumunda kalıyor.

Selçuk Bayraktar; 40 yıl işgal altında kalan Karabağdaki Ermeni Zulmünü sonlandırdı. Azerbaycan Türkleri bayram ediyor. Selçuk Bayraktara ''minnet ve şükranlarını'' sunuyor.

Selçuk Bayraktar ''Kievi işgal etmek isteyen Rus Ordusunu'' durdurdu. Ukraynalılar, Bayraktar hakkında kahramanlık şiirleri düzenliyor. Şarkılar söylüyor.

Selçuk Bayraktar, Türk ideasını, kendi ideası ile özdeşleştiriyor. Bu özdeşliğin gerisinde, ülkesini yüceltmek ve Türklerin ''mükemmelliğe ulaşma'' istek ve arzuları yatıyor. Zira, Kızılelma (Mius) ''Savaşların Kaderini'' değiştirecek. Şimdiye kadar, böyle bir teknolojiyi, insansız uçan jet uçaklarına uyarlayabilen ülke yok. Kızılelma (Mius) en gelişmiş savaş uçaklarının pabucunu dama atıyor.

Tarihin tekerrür etmek gibi bir kuralı vardır. 1936 yılında uçak üreten Türkiye'nin, Ulu Önderin vefatından sonra, Uçak Sanayimizin nasıl yok edildiğini her Türk okuyor ve öğreniyor. Aynı akibetin tekrar yaşanmasına izin veremeyiz. Bu nedenle, Selçuk Bayraktarı ''siyasetten soyutlamamız'' ve her koşulda desteklememiz gerekiyor.