Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli’nin de içinde olduğu 22 pilot ilde uygulanan “Öğrenme Şenlikleri” Dilovası kent meydanında yapılan etkinlikle ilçe protokolü ve halka tanıtıldı.
İki gün boyunca devam eden Öğrenme Şenlikleri kapsamında başlıca, elektrik tasarruf yöntemleri, bayat ekmeğin değerlendirilmesi, tel kırma tekniğini öğrenme etkinliklerin yanı sıra toplamda 57 etkinlik öğrenciler tarafından sergilendi. Bu yıl ülke genelinde ve Dilovası’nda 2.’si düzenlenen öğrenme şenlikleri ile ilgili konuşma yapan Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, “Öğrenme Şenlikleri ile insanların hayatında farkındalık oluşturmak adına düzenlenen etkinlikler ile vatandaşlarımız öğrenme devamlılığını sağlamış olacak. Öğrenme hayat boyu devam eden bir süreçtir. İlçemizdeki okulların öğrencilerinin hazırlamış oldukları, aklımıza gelen bin 500 etkinliğin 57 tanesini bu stantlarda sergileyecekler” dedi. İlçe milli eğitim müdürü Uyar, ayrıca etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar’ın konuşmasının ardından folklor ekiplerinin sergiledikleri halk oyunu gösterileri sonrası, Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin, Dilovası Garnizon Komutanı Barış Keser, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ilçedeki okullar tarafından hazırlanan stantları gezerek yapılan etkinlikleri incelediler.
Kaynak: iha