Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın “Altın Dokunuşlar-Selçuklu’dan Günümüze” isimli sergisini gezerek eserleri inceledi.
2014 el emeği ürünle açılan sergide birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığını kaydeden Başkan Akyürek, büyük ilgi gören serginin bu yıl daha canlı, daha coşkulu, daha güzel ve daha verimli olduğunu ifade etti.
“KOMEK, KONYAMIZA DEĞER KATIYOR”
KOMEK’te 175 branşta eğitim verildiğini, kurslara katılanların hem meslek öğrendiğini hem de sosyalleşmiş olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “KOMEK, Konya’mızda büyük bir boşluğu dolduruyor, Konya’mıza değer katıyor. 10 yıl önce açtığımız KOMEK’in Konya’nın en önemli markalarından biri haline geldiği bu sergi ile bir defa daha ortaya çıkmış oluyor. Şu ana kadar yaklaşık 200 bin insanımız kurslarımızdan istifade etti. Yeni dönem kayıtları ile 200 bini geçmiş olacağız. Bütün kadınlarımızı, mesleki bilgisi olmayan, mesleki yeterliliği olmayan gençlerimizi özellikle kurslarımıza bekliyoruz. ‘İşim yok, işimi beğenmiyorum, çünkü mesleğim yok’ diyen bütün hemşerilerimiz mutlaka KOMEK sertifikası alsınlar. Hem iş bulmaları kolaylaşacaktır hem de yeni arkadaş çevresi, sosyalleşme, komşuluk ilişkilerini güçlendirme, yeni dostlar edinme imkanına kavuşacaklardır” dedi.
KOMEK KAYITLARI 5 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK
KOMEK kayıtlarının 5 Haziran’a kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden devam edeceğini hatırlatan Başkan Akyürek, herkesi kurslara kayıt yaptırmaya davet etti. Konya dışından da çok sayıda misafirin KOMEK sergisine ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Akyürek, gösterilen ilgi nedeniyle serginin 1 Haziran Pazar akşamına kadar uzatıldığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: iha