Medicana Konya Hastanesi personeli ile ampute futbol takımı dostluk maçında karşılaştı. Kazananı olmayan maçta her iki takım oyuncularına da madalya verildi.
Medicana Konya Hastanesi engelli bireylerin hastanelerine geldiğinde en rahat şekilde sağlık hizmeti alması için çeşitli projeler yürütüyor. Engelli dernekleriyle görüşerek talepleri doğrultusunda hareket eden hastane yönetimi, sosyal sorumluluk anlamında da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Medicana Konya Hastanesi personeli ile Türk Telekom Konya Ampute Futbol takımı dostluk maçında karşılaştı. Bir halı sahada düzenlenen karma maçta engelliler ile sağlık personeli aradaki engelleri kaldırarak mücadele etti. Kazananı olmayan maçta futbolcular birbirini tebrik etti.
Maç sonrası düzenlenen törenle Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ile Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış oyunculara madalya taktı.
Ahmet Mıhçı yaptığı konuşmada, dostluk maçıyla gönüldeki engellerin kaldırıldığını söyledi. Mıhçı, “Medicana Hastanesi bizim gönlümüzde en güzel başarıyı engeliler camiasına elde etti. Çünkü engelliler hiçbir şey yapmaz düşüncesini Medicana Hastanesi kırmış olarak, kendi futbol takımı ile bizim ampute takımı karşı karşıya geldi. Çok güzelde bir oyun başardılar. Yenmek değil ama gönüldeki engelleri kaldırmak adına bunun üzerine yapacak söyleyecek hiçbir şey kalmadı. Engellilerin sesini toplumda duyurma adına böyle bir çalışma yapanlara teşekkür ederiz. İnşallah daha nice oyunlarda, nice engellerin kaldırıldığı gösterir şekilde çalışmalara ve başarılara imza atmalarını bekleriz. Bizler de bu başarılar adı altında nerde ne yapmamız gerektiğini ve engellilerin nerede, nasıl ve özverili çalıştığını gösteririz” dedi.
Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış ise konuşmasında, engellilere karşı her zaman duyarlı olduklarını söyledi. Danış, “Bu günde bizim futbol takımımızla Ampute engelliler futbol takımı maç yaptılar. Dikkatimi çeken bir şey vardı; engelli arkadaşlarımızın performansları kesinlikle bizim performansımızdan iyiydi. Çok keyifliydi, dostluk maçıydı. Evet maçın kazananı yoktu. Bu maçın kazananı gönüllerdeki engeli kaldırmaktı. Bizde kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim bu anlamda yaptığımız aktivasyonlara katkı gösterdikleri için” şeklinde konuştu.
Tören sonrası futbolcular günün yorgunluğunu baklava yiyerek attı.
Kaynak: iha