Geçenlerde işim gereği Korgan İlçesine gittim. Korgan Fatsa İlçemizden 35 km;  Fatsa Kumru Yolu ayrımından itibaren  Korgan’a 20 km lik bir yol var. Yol ayrımından sonra bu  kısımda yoğun araç trafiği  de var.  Yol normal genişlikte değil; yer yer  çok virajlıda bir yapısı var. Örneğin; bazı yerlerde hem viraj, hem  de  standard yol yüzdesinden daha fazla eğim, viraj ve rampa var.

Korgan’a  gittiğim gün dökme çimento yaşıyan boş araç; Korgan’dan Fatsa’ya gidiyordu. İniş aşağı ortadaki yol çizgisini yaklaşık 25 cm benim gidiş yoluma girmişti; ben gördüğüm için daha sağa yanaşık devam edip gittim.  Bu arada boş dökme çimento taşıyan aracın yoldaki durumunu bir göz inceleyince; aracın yolun tam sağından hareket ettiğini; sağdanda  yaklaşacak daha asfalt yapılı kısım olmadığını kestirdim. Sonuç yolun darlığı ortaya çıktı. Her ne kadar bu yol;  ilçe yoluda olsa yeterli genişlikte olmalı;  viraj durumu ve eğimi Karayolları standardlarına uygun olmalı; kaldı ki yolun bazı kısımlarında yayaların geçebileceği 2 metrelik banket kısımda olmalı; yani yol 4x2 eşit 8 metre  asfalt eni, iki yanı  da 2 şer metrelik banket kısmı ile; araçların ve yayaların gidiş gelişlerine de uygun olmalı; yolun her  kısmı kötü değil, ancak bazı kesitlerde bu eksiklik gözle görülür durumdadır.

Yolun bu kısmının yeterli asfalt genişliğine ve banket genişliğine ihtiyacı var.  İlgili kurum Karayolları zaman içinde gerekli çalışmayı yapacaktır.  Kış aylarında yolun Korgan’a yakın  kısımları zaman zaman sis tuttuğu;  can güvenliği için yolun acilen standartlara uygun hale getirilmesi son derece iyi olacaktır.