Uluslararası Hukuka uymak gerekiyor. Uluslararası Hukuk, güce dayanıyor olsa dahi, uzun tecrübelerin ve milyonlarca askerin kanı pahasına kurulmuştur.

Kovboy (ABD Başkanı) uluslararası hukuk karşısında çaresiz kaldı. Çaresiz kalan her devletin ilk reaksiyonu, TEHDİT dir. Kovboy, Irakı tehdit ediyor.

Yabancı askerin, egemen bir devlet içerisinde bulunması, o ülkenin kabulü ile mümkündür. Irak Parlamentosu karar aldı. Bu karar ile Amerikalılara ''Ülkemi terk edin'' diyor. Amerika şaşkın, ''ambargo koyarım'' diyor.

2003 yılında Amerika, Iraka askeri müdahale yaparken iki meşru tezi vardı. Birincisi '' Saddam kitle imha silahları üretiyor'' idi. İkincisi ''Irak terörsitlere yardım ve yataklık ediyor'' idi. Irak işgalinden sonra, iki gerekçenin de uydurma olduğu anlaşıldı. ABD'nin Irak'da kalma meşruiyeti, ortadan kalktı.

ABD, Irak'da kalmasına meşruiyet kazandırmak için DAİŞ adlı terör örgütünü gerekçe gösterdi. DAİŞ nisbi olarak halledilince, bu terör örgütüne karşı Irak Ordusunu eğitme gerekçesi ileri sürüldü. Asker fazlası geri çekildi. Ancak, Irak'da muazzam askeri üsler inşaa etti ve halen oralarda asker ve silah tutuyor.

Irak devleti, Amerikaya ''ülkemi terk et'' ültimatomu verdi. Kovboy ''üslerin parasını vemeden olmaz'' diyor. Halbuki, Irak Merkez Bankası, Amerikalı bankerlerin elinde. Irak petrol gelirleri, Merkez Bankası üzerinden işlem görüyor. Amerika, yaptığı her türlü askeri harcamaların bedelini, bu yoldan tahsil ediyor.

Kovboy ''Irakı terk etme'' niyetinde değil. Irak Hükümeti kararlı olursa, Irak'dan çıkmayan ABD ''terörist devletler'' sınıfına düşecek. Kovboy tutuştu. Tehdit ediyor.

Şinasi Kara