Ülkemizde artık her büyükşehir, her şehir,  her ilçe planlı bölge durumunda.  O nedenle nereye ne yapılacaksa bu planlara uygun yapılma durumunda. Organize sanayiler,  küçük sanayi siteleri; Bir şehir veya ilçe içinde birden çok organize sanayiler; veya küçük sanayii siteleri olabiliyor.  Örneğin;  küçük sanayii sitelerinin;  biri  ilçenin sağında, biri solunda  veya güneyinde,  kuzeyinde  olabiliyor.

      İlimiz Ordu’da da bu böyle; Organize Sanayii Bölgelerinin   kurulacağı yer denizden 1,5 km içerde olması gerekiyor.  Bir diğer konu ise mutlaka zemini sağlam bölgelerde olması; Yani kurulacak bölge heyelan olabilen alanlar kesinlikle olmaması gerekiyor.

       İlimiz Büyükşehir; buna göre de yapılanıyor.  Büyük İlçelerimizde de hem Organize Sanayi Bölgeleri, hem de küçük sanayii siteleri var.

      Küçük İlçelerimizin bazılarında küçük sanayii siteleri var veya  inşa halinde; bazılarında ise  hala böyle bir girişim yok. Mutlaka küçük sanayii esnafı bir araya getirilerek; kooperatifleşme yoluyla veya ortaklaşa kuracakları sanayii sitesi yapım  yöneticiliği; bulundukları ilçenin belediyesi öncülüğünde imar  planında gösterilen planlı bölgeden  arsalarını alarak; inşaatlarını yapıp; şehir içinden çıkmaları hem kendilerine rahat çalışma ortamın doğması; (Örneğin; araç çekecek geniş alanların olması) hem de şehir içinde kirliliğin ortadan kalkması; lazım olan yedek parça veya  gerekli malzemeyi  bulabileceğin sanayii içindeki  yedek parça satan dükkanlarında;  küçük sanayii  içine gelmesini sağladığından imalatta büyük kolaylık sağlar. Hem de yeni iş alanları ortaya çıkar; ve işsizliğe azda olsa çözüm getirir.

     Perşembe İlçemizde de küçük sanayii sitesi şehir içine; Topal Deresinin yan boyuna yapılıyor. Ancak burası şehir içi olduğu için; bana  göre çok uygun değil; böyle bir  küçük sanayii sitesinin  Kışla Önü  Balıkçı Barınağının 300 metre  (Yumrutaş Yolu )  arkasına  bölge planlanarak  yapılsaydı çok daha uygun olurdu; hem de İlçemiz büyüdüğünde daha fazla genişleme alanına (İlave küçük sanayii sitesi ) sahip olurdu.