KASTAMONU (AA) - Taşköprü Belediyesince bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı. 

Festival, ilçeye adını veren tarihi köprüde kurdelenin kesilmesinin ardından kortej yürüyüşü ile başladı. 

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, her yıl uluslararası düzeyde gerçekleşen festivalin 29'uncusunu düzenlediklerini söyledi. 

Fuarın her yıl daha fazla kitleye ulaşarak ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Günaydın, "Taşköprü sarımsağında gelinen nokta sevindiricidir. Fakat bu yeterli değil, sarımsağı katma değer katacak bir ürüne dönüştürmemiz gerekiyor. Bunun yanında kente katkı sağlayacak olan Pompeiopolis Antik Kenti üzerinde çalışmalar devam ediyor. Burası, Romalılar tarafından sıfırdan inşa edilen özel bir şehir. Kazılara geçen yıl destek verdik. Bu yıl da eylül ayına kadar olan kısmında sponsorluğu üstlendik. Şehrin ortaya çıkması için gayretimiz sürecek" diye konuştu. 

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, festivalin 29’ncusunu gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını ancak ülkede yaşanan terör olayları ve beraberinde gelen şehit haberlerinden dolayı millet olarak hüzün içerisinde olduklarını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından Arjantin, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Meksika ve Pakistan’dan gelen ekipler halk oyunları gösterisi sundu. 

Törene AK Parti Kastamonu milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, öteki ilgililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival, 16 Ağustos pazar akşamı sona erecek. 

Kaynak: aa