KASTAMONU (AA) - Yeni Zelenda’dan bisikletleriyle 4 ay önce yola çıkan 2 mühendis turist, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

James Lambie, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'ün aralık ayında arkadaşı Matthew Harris ile bisikletleriyle dünya turuna çıktıklarını söyledi.

Şimdiye kadar 7 bin 500 kilometre yol katettiklerini belirten Lambie, şöyle konuştu:

"Amacımız, Samsun, Trabzon, Erzurum üzerinden İran,Türkmenistan,Tacikistan ve Kırgızistan gibi ülkeleri geçerek Çin'in başkenti Pekin'e ulaşmak. Çin’den sonra yine pedal çevirerek Tayland, Malezya, Endonazya üzerinden Avustralya'ya ulaşarak dünya turunu tamamlamak istiyoruz. Bu süre içerisinde toplam 26 bin kilometre pedal çevireceğiz."

Türkiye’de dedelerinin savaştığı Çanakkale'de bir hafta kaldıklarını aktaran Lambie, şehitlikleri gezerek bol bol fotoğraf çektiklerini, Türkleri tanıdıkça gösterdikleri misafirperliğin dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını gördüklerini bildirdi.

Harris de yollarda çadır kurup dinlendiklerini, bazen lokantalarda, bazen de kendi yaptıkları yemekleri yediklerini dile getirdi.

Türk yemeklerini çok beğendiklerini, bazı Türklerin kendilerine yemek ısmarladıklarını hatırlatan Harris, gezi boyunca yemelerine ve uykularına çok dikkat ettiklerini anımsattı.

Hanönü'nde bir vatandaşın çay ikram ettiği turistler, ilçenin adını aldığı tarihi hanı ziyaret ettikten sonra buradan ayrıldı.

 

 

Kaynak: aa