KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - AHMET ÖZLER - Türk Hava Yollarının (THY) yurt dışı seferlerini yapan uçaklarında belgeseli gösterilen, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Çin Hava Yolları'na ait uçaklarda da tanıtılacak.

Çin Hava Yolları, yurt dışı seferi yaptığı ülkelerin tanıtım filmini çekerek, uçaklarında yolculara izletiyor. Bu kapsamda Çin Devlet Televizyonu (CCTV), Türkiye'nin kültürel ve turistik bölgelerinde tanıtım filmi çekimine başladı.

 

CCTV görevlileri, Safranbolu'ya gelerek ilçenin turistik alanları ile kültürel değerlerini görüntüledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan reklam filminin ilçenin tanıtımına büyük katkı yapacağını söyledi.

İlçenin yurt dışı seferi yapan THY uçaklarında da tanıtıldığını belirten Aksoy, "CCTV yetkilileri geldi, ilçemizin öne çıkan tarihi ve turistik yerlerini ve geleneklerini çekti. Biz de bu konuda yardımcı olduk. Yabancı turist sayısını artırmak için havayolu ile seyahat edenlere ulaşarak, ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtıyoruz. Ülkemizde yapıyoruz, şimdi Çin'de yapılacak. Bu güzel şehrin geleceğe taşınması, gelecek nesillere ulaşması adına çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Aksoy, ilçeye en çok Uzakdoğu'dan turist geldiğini sözlerine ekledi. 

Kaynak: aa