BAYBURT (AA) - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pala, mesajında, bir ülkenin engelli bireylerine sunduğu olanakların o toplumun gelişmişlik seviyesinin göstergesi olduğunu belirtti.

Bu bakımdan engelli vatandaşların meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle yaşam becerileri kazandırılarak toplumsal hayata katılımlarını sağlamanın devletin öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Pala, standartları gittikçe yükselen bu değişikliklerin hizmet verilen kesim içinde büyük bir yer tutan engelli bireylerin sosyal, duygusal ve psikolojik gelişimlerine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Pala, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak engelli bireylere yatılı ve gündüzlü hizmetler ile evde bakım hizmetlerini en güzel şekilde, onları incitmeden, kırmadan hak temelli vermeye çalışıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli bireylerimizin sorunları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın artırılmasına katkı sağlamasını diler, sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa