KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve geçen yıl 2,13 metrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na gire Rümeysa Gelgi'ye bu kez de ASSIST Dünya Rekorları tarafından sertifika verildi.

 Weaver sendromu (aşırı gelişmiş iskelet sistemi) hastası Gelgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk sertifikasını 10 Temmuz 2014 tarihinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek aldığını hatırlatarak, ikinci belgesinin ise merkezi Hindistan'da bulunan ASSIST Dünya Rekorları tarafından gönderildiğini söyledi.

 ASSIST Dünya Rekorları'nın insanlara kendi alanlarına göre rekortmen unvanı vererek sertifikalandıran bir kuruluş olduğunu bildiren Gelgi, "Dünya çapında Guinness Rekorlar Kitabı haricinde bu şekilde birkaç kuruluş var. Bunlarla iletişim halindeyiz" dedi.

Gelgi, sosyal medya üzerinden ASSIST Dünya Rekorları yetkililerinin kendisine ulaştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Rekorumu internet sitelerine eklemek ve kendilerine ait bir sertifika vermek istediklerini ilettiler. Ben de bundan çok büyük mutluluk duydum. Sertifikam geldi. İlk aldığım belgeden sonra sadece ülkemiz değil, dünya genelinde insanlar beni tanımaya başladılar. İkinci sertifakayla ilgi daha da arttı. Sosyal medya üzerinden de çok fazla ilgi görüyorum. Çok güzel sözler ve yorumlar aldım. Bu benim en çok sevindiğim taraf oldu. Ben kendimi tanıtmayı, insanlarla daha yakın olmayı ve onlara kendimi anlatmayı çok istiyorum. Safranbolu ve Karabük dışında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılacak olan etkinliklere davet edilmeyi çok isterim."

Guinness Rekorlar Kitabı'na "dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı" olarak giren, 2,13 metre boyundaki Weaver sendromu hastası Gelgi'ye geçen yıl 10 Temmuz'da törenle sertifika verilmişti.

Kaynak: aa