BOLU (AA) -  Bolu'da yapımı devam eden Karabağ Parkı'nda Dağlık Karabağ'ın simgesi olan "Har-ı Bülbül" çiçeği anıt olacak.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva parkta yapılan çalışmaları inceledi.

Başkan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Azerbaycan ve Türkiye'nin aynı milletin iki devleti olduğunu belirterek, "Azerbaycan'ın bir acısı var. O acıyı biz de içimizde hissediyoruz. Eğer kardeşseniz acılarınızı paylaşacaksınız sevinçlerimizde de ortak olacaksınız. Şu an Karabağ Ermenistan'ın işgali altında. Yani her iki devlet olarak da büyük bir acı içindeyiz. Bu acıya ortak olmak durumundayız ki acılarımız azalsın" diye konuştu.

Yılmaz, Borazanlar Mahallesi'nde 2 bin 600 metrekarelik alana "Karabağ"  parkı yaptıklarını, parkın içerisinde Azerbaycanlı heykeltıraş Akif Askarov tarafından 7 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde "har-ı bülbül" isimli çiçeğin anıtının da yapıldığını anlatarak şöyle devam etti:

"Karabağla olan birlikteliğimi ve oraya olan özlemimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar yaşayacak. Bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Karabağ azat olduktan sonra da Karabağ’la burası birleşmiş olacak” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise Bolu Belediyesine bu hassasiyet ve duyarlılıkları için teşekkür ederek, "Bolu’da Karabağ adında bir parkın olması ve bir anıtın dikilmesi çok önemli bir hadisedir. Parkın özellikle yol güzergahında yani arabaların yoğun geçtiği bir yerde olması çok önemli. Bu yola gelip giden herkesin bu anıtı görmesi çok önemli" dedi.

Karabağ’ın hem Türkiye hem de Azerbaycan için ortak bir değer olduğuna dikkat çeken Paşayeva, “Orası bizim vatanımızın bir parçasıdır. Ve bu parça bugün işgal altındadır. O güzel topraklarımızın sakini bir milyon insanımız 20 yıldan fazladır kendi evine dönemiyor. Bugün o işgal edilmiş Dağlık Karabağ’ımızda ve o diğer güzel bölgelerimizde amansız bir vahşet yaşanıyor" diye belirtti.

 

 

 
Kaynak: aa