BOLU (AA) - Bolu Belediye Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Köroğlu taşıdığı niteliklerle Robin Hood'tan daha ünlü bir kahraman olmayı hak ediyor. Biz adaletin ve yiğitliğin simgesi Köroğlu'nu dünyaya anlatmak için yola çıktık" dedi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın kahramanları filmlerle tanıdığını ve Köroğlu efsanesinin dünyadaki tüm ülkelerin ilgisini çekecek bir hikayesinin olduğunu söyledi.

Köroğlu'nun tanıtılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek talep ettiklerini dile getiren Yılmaz, "İş ve sanat dünyasından da destek istiyoruz. Güçlü bir senaryo ve büyük bir prodüksiyonla Köroğlu'nun dünyada tanıtımı için etkili bir adım atabiliriz" ifadesini kullandı. 

"Ne yazık ki biz kahramanlarımıza sahip çıkmakta, dünyaya aktarmakta çok başarılı değiliz" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Köroğlu tüm Türk dünyasını birleştiren çok önemli bir değerimiz. Köroğlu efsanesini Bolu'da canlandırmaya ve dünyaya ulaştırmaya kararlıyız. Şehrimizde Köroğlu'nun izlerini taşıyan, gün yüzüne çıkmayan çok sayıda hazine var. Gelecek kuşaklar ve tüm dünya bu kahramanlık destanını öğrenmeli. Köroğlu'nun Anadolu'dan Türkmenistan'a, Azerbaycan'dan Kazakistan'a, Kırgızistan'dan Özbekistan'a Türklerin bulunduğu her coğrafyada destanlaşan bir şair ve halk ozanıdır. Köroğlu'nun bu özellikleriyle Robin Hood'tan daha üstün niteliklere sahip olmasına rağmen yeterince tanınmıyor."

Köroğlu'nun Türk dünyasını bütünleştiren bir değer olması ve dünyaya bu efsanenin duyurulması için birçok çalışmaya imza attıklarına dikkati çeken Alaaddin Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türk dünyasının ortak kahramanı Köroğlu, güçlülerin ve zalimlerin karşısında haksızlığa uğrayan bütün insanların ortak ideali ve ülküsü. Robin Hood sadece yaşadığı bölgede benimsenmesine ve İngiliz hikaye kültüründe yer almasına rağmen tüm dünya onu tanıyor. Köroğlu taşıdığı niteliklerle Robin Hood'tan daha ünlü bir kahraman olmayı hak ediyor. Biz adaletin ve yiğitliğin simgesi Köroğlu’nu dünyaya anlatmak için yola çıktık. Bu yol uzun ve çok emek istiyor. Ancak adım adım ilerliyoruz."

Yılmaz, Köroğlu'yla ilgili yapacakları çalışmalar arasında, Bolu Beyi için simgesel mezar, Köroğlu müzesi ve evi yanı sıra park, araştırma merkezi ile UNESCO kültürel miras listesine alınması gibi projeler bulunduğunu vurguladı. 

Kaynak: aa