ÇORUM (AA) - KEMAL KARADAĞ - Doğuştan işitme engelli olan, 2 ay önce geçirdiği ameliyat sonrasında, beynine yerleştirilen cihazla duymaya ve konuşmaya başlayan 5 yaşındaki İrem Su Umar'ın, kafasına takılan cihazı kaybetmesiyle üzülen ailesinin hüznü, önceki gün babası Hasan Umar'a gelen bir telefonla sevince döndü.

İşitme cihazı satan bir firma tarafından aranan baba Hasan Umar, ismi açıklanmayan bir hayırsever tarafından cihazın alındığının söylenmesi üzerine kızıyla birlikte Ankara'ya giderek hastanede İrem Su'nun cihazını taktırdı.

Baba Umar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gün gelen bir telefonla hayatlarının yeniden başladığını belirtti.

- İsmini açıklamayan hayırsever cihazı aldı

İşitme cihazları satan bir firma tarafından arandıklarını dile getiren Umar, "Telefonla arayıp 'cihazınız bir hayırsever tarafından alındı, gelip teslim alabilirsiniz' dediler. Bunun üzerine ben de kızımı alarak dün Ankara'ya gittim. Önce cihazımızı teslim aldık. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi'ne giderek cihazı taktırdık. Orada cihazın ayarları yapıldı ve test yapıldı. Testte de İrem Su'nun artık duyabildiği de tespit edildi. İsmi açıklanmayan o hayırsevere çok teşekkür ediyorum. Duamız onunla" diye konuştu.

Umar, cihazın taktırılmasının ardından kızının burukluğunun yeniden sevince dönüştüğünü anlatan Umar, İrem'in durumunu duyan birkaç kişinin cihazı almak için aradığını dile getirdi.

-"Bizim dualarımız o hayırseverle"

Kızının kaybettiği cihazının yeniden alınmasını "bu duygu anlatılmaz" ifadeleriyle dile getiren anne Satı Umar ise artık kızının yeniden duyacağını ve iki ay süren mutluluğunun kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Kızı İrem Su'nun Ankara'dan evlerine döndüğüne kendisine cihazı gösterdiğini ve gülümsediğini ifade eden Umar, "Çok mutlu olduk. Bu duygu anlatılmaz. İrem Su da çok mutlu. O hayırseveri Allah kazadan beladan korusun. Bizim dualarımız o hayırseverle. O bizi mutlu etti, sevindirdi, Allah da onu mutlu etsin. Bundan sonra kızım artık okuluna gidebilecek, tekrar duyuyor ve tekrar konuşup 'anne' diyecek" şeklinde konuştu.

Umar, kızının artık seslendiklerinde kendilerine tepki vererek gülümsediğini anlattı.

Çorum'da yaşayan Hasan ve Satı Umar çiftinin üç çocuğundan ikincisi olan işitme engelli 5 yaşındaki İrem Su'nun, geçen yıl yapılan ameliyatla beynine yerleştirilen cihazla işitme yetisinin yeniden kazanması sağlanmıştı.

Yaklaşık 13 bin liralık cihazı iki ay kullanabilen ve evlerinin önünde oynadığı sırada kaybettiği cihazı bir daha bulamayan İrem Su'nun mutluluğu yarım kalmış, aile de maddi sıkıntılar nedeniyle kızlarına yeni bir işitme cihazı alınabilmesi için destek istemişti.

Kaynak: aa