TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Almus ilçesinde 249 mirasçısı bulunan ve 44 yıldır kullanılmayan hamam, bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü.

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eski Hamam'ın (Cin Hamamı) ilçenin en eski yapılarından biri olduğunu belirterek, "Bu hamamın mirasçısı çok olduğundan bir türlü karar alınamadı. Zamanında çok uğraştık ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Burası restore edilsin ya da yıkılsın. Burası çocuklarımız için tehlike saçıyor. İnşallah bir an önce mirasçılar uzlaşır ve gereken yapılır" diye konuştu.

 Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Abdullah Melik Barış da hamamın yaklaşık 150 yıl önce inşa edildiğini dile getirerek, "Hamam 1970 yılına kadar kullanılmış. O tarihten bu tarafa kullanılmıyor. Adeta kaderine terk edildi. Hamamımız harabe haline döndü" dedi.

Hamamda bazı çalışmaların yapılmak istendiğini belirten Barış, şunları kaydetti:

"Bu hamamın 249 mirasçısı var. Mirasçıları bir araya getiremediğimiz için buraya bir çivi bile çaktıramıyoruz. Restore edilsin diye uğraştık. Ona da karşı çıktılar. Hamam, mahallemiz ve çocuklarımız için tehlike saçıyor. Buradan bir çocuk hamamın içine düşse vebalini kimse veremez. Mirasçıları bir araya getirdiğimizde herkes topu birbirine atıyor. Buraya hiçbir şey yapamıyoruz. Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Arıkan bey de çok ilgilendi ama bir türlü ilerleme sağlayamadık. Bura ya restore edilsin ya da yıkılsın. Kardeşim 12 yıl önce hamamın içine düştü, eline dikiş atıldı. Buranın yazın kokusundan durulmuyor. Hamamın içinde birçok pislik var. Buraya bir an önce bir şeylerin yapılması gerekiyor. Mahallede yaşayanlar sitem ediyor."

Mahalle sakinlerinden Faik Atasoy ise "Hamam, 44 yılı aşkındır kullanılmıyor, harabe haline geldi. Hamamın havalandırma delikleri zamanla büyüdü. Tehlike saçıyor çünkü burada çocuklar oynuyor. Deliklerden aşağıya düşme tehlikesi var. Acilen önlem alınsın. Şu ana kadar muhtarımız gerekli yerlere başvurdu ancak sonuç alınmadı. Hamamın mirasçısının çok olduğundan sonuç alınamadı" dedi.

Kaynak: aa