Fatsa İlçesi Bolaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik danışman ve Rehber Öğretmeni Yılmaz Karaca, DKBB 3. Fotoğraf Yarışması’nda “Mendereslerde Akşam Işığı” adını verdiği Perşembe Yaylası fotoğrafı ile Mansiyon Ödülü aldı. Daha önceki ulusal yarışmalarda 2 birincilik 7 ikincilik 3 tane üçüncülük mansiyon ve 50’ye yakın sergileme ödüllerine sahip olan Karaca, “Fotoğraf sevdasının yüklediği enerjiyle Türkiye’nin çok çeşitli bölge ve yerlerinde gezi, keşif, yöreyi, insan duyarlılıklarını tanıma fırsatım oldu. Türkiye’ de fotoğraf çekmekten en çok keyif aldığım yerler arasında başlangıçta Ordu Menderesler olsa da, özellikle Midyat, Kastamonu ve Kars  söylemeden geçemeyeceğim yerlerdendir. Fotoğraflarımın merkezinde insan ve insanın ötekiyle, doğayla, genel yaşamla kurduğu bağ çekimlerimin odak noktasını oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

Ordu’dan katılan bir diğer fotoğrafçı İlhan Türkmen’in Boztepe ve Kış isimli iki fotoğrafı da sergilenmeye layık görüldü. 

Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu il sınırları içerisinde bulunan yerlerin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak, seçilen fotoğraflarla Doğu Karadeniz’in il ve ilçelerinin tanıtılması için arşiv oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmaya toplam 815 fotoğrafçının 2.946 fotoğrafıyla katılım sağlandı. Haber Merkezi/Yasemin Kuzu
Editör: Haber Merkezi