ZONGULDAK (AA) -  Ereğli ilçesinde komşularından resim dersi alan 1'i engelli 16 çocuk, otomobil garajında sergi açtı. 

Süleymanlar Mahallesi’ndeki Cehennemağzı Mağaraları'nın bulunduğu sokağın çevresinde yaşayan çocuklar ressam Meral Atsan’dan 3 yıl boyunca ders aldı. Eğitimi tamamlayan kursiyerler, daha sonra otomobil garajında “Mağara Sanat Galerisi” adlı sergi açtı.

Atsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları çok sevdiğini, Ereğli Sanat Kurumunda 5 yıldır eğitim verdiğini söyledi.

“Mahallenin çocuklarıyla yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz" diyen Atsan, şunları kaydetti:

"Sokakta, kapı önlerinde, mağaralarda resim yapıyoruz. Bu çocuklar o kadar özverili çalışıyorlar ki bunlarla ilgilenmek, bana büyük keyif veriyor ve çok mutlu oluyorum. Hepsi çok başarılı. 3 yıldır sergi için çalışıyoruz. Tarihi Cehennemağzı Mağaraları'nın bulunduğu alandaki mahallemizin çocuklarının sergisi. Herhangi ücret söz konusu değil. Bunu istekli ve gönüllü yapıyorum. Çocuklar da severek ve koşarak geliyor. Çok mutluyum. Çocuklara çok önem veriyorum. Bu sergimizde 100’den fazla eser var. Bu çalışmalarımız var olduğum sürece devam edecek. Sokakta, merdivende, kapı önlerinde tüm çocuklarla. Ben çocukların boş zaman geçirmelerini istemiyorum. Resim rehabilitasyon gibidir. Çocuklara çok şey kazandırıyor. Her çizime baktığımızda o kadar güzel şeyler var ki ben onlarla gurur duyuyorum. Çok mutlu oluyorum.”

Sergiye 8 eseriyle katılan Ceyda Çakır da aldıkları eğitimin ardından sergi açmaya karar verdiklerini anlattı.

Çakır, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 3 yıldır yaz aylarında resim kursları aldık. Ressam Meral Atsan’ın çabalarıyla sergi açmaya karar verdik. Mahallemizde bulunan apartmanın en alt katındaki araç otoparkı için sahibiyle görüştük ve araçları dışarı çıkarmasını istedik, sağ olsun o da çıkardı. Biz de burayı resim sergisi olarak düzenledik. Çok mutluyuz, 16 arkadaş ve öğretmenimiz Meral Atsan ile karma resim sergisinde buluştuk. Ailelerimiz geldi, bizlerle gurur duyduklarını ifade ettiler, mutluyuz.”

Kaynak: aa