Yeşilce’nin yeşilliklerinden ilham aldılar. Ordulu şair ve yazarlar, hafta sonu Mesudiye’nin Doğal güzelliğiyle ve kendine özgün tasarımıyla evleriyle adını duyuran Yeşilce Mahallesi’nde bir araya geldiler.
 
Başkanlığını hukukçu, şair-yazar Tevfik Karabulut'un yürüttüğü Ordu Şairler, Yazarlar ve Sanatseverler Birliği (ORŞAYAB) geleneksel hâle getirdiği aylık sanat toplantısını bu defa Mesudiye’nin Yeşilce Beldesi’nde gerçekleştirdi.
 
Kimi üyelerin aileleriyle katıldığı, yaklaşık 40 kişilik grup Kabadüz-Çambaşı yolu üzerinden Yeşilce’ye giderek kahvaltı ve sanat programını burada gerçekleştirdi.
 
2 saat süren programda ev sahipliğini Yekta Aydın ve Yeşilceliler yaptılar. Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül’ün de katılıp aynı zamanda öğretmeni olan Yekta Aydın’ın bir şirini seslendirdiği program Şenel Gök, Tunca Gönül, Cengiz Dilâver, Yekta Aydın ile Hakan Zorba ve Timur Bey’in çalıp söyledikleri parçalarla devam etti.
 
İcra edilen parçalar arasında, kimi şairlerin kendi şiirlerinden örnekler sunduğu programa Yeşilceliler de büyük ilgi gösterip katıldılar.
 
Programın ardından beldeyi dolaşan dernek üyeleri, Safranbolu misali yöresel özellik taşıyan ahşap ağırlıklı, özgün nitelik, tasarım ve tipteki evlere hayran kaldılar. Bu arada bazı üyeler de Mal Tepesi’ne çıkarak oradan Yeşilce’yi izleyip hatıra fotoğrafları çektirdiler.
 
Bu kısa gezinin ardından Çambaşı üzerinden dönerken Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya’nın daveti üzerine GıliGıli Turistik tesislerinde mola verdiler. Buradaki ikram ve sohbetlerin ardından grup Ordu’ya döndü.
 
Ramazan ve yaz mevsimi dolayısıyla 3 ay ara kararı verilen mevsim sonu niteliği taşıyan programa Ünal Yıldırım, Ahmet Çakır, Salih Kalyoncu, Nuri Kahraman, Celal Çukurlu, Hasan Gençay, Ömer Özkurt, Kemal Koç, Fuat Huysuz, Musa İşleyen, Cevat Yıldırım, Yahya Palavar, Fehmi Yener, İrfan Pak, Servet Yerli, Gökhan Akçiçek,  İlhan Kırca, Dr. Canan Kılıç, Ayşegül Kılıç, Ünzile Kaymak, Halil Mermer, Avni Karakuş, Dursun Yılmaz, Kadir Felek gibi isimler katıldı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi