“Siyasal iktidar denen şey, bir sınıfın başka bir sınıfı ezmekte kullandığı örgütlü güçten başka bir şey değildir. Karl Marx”

Konuyu genel istem üzerine, kolay ve  anlaşılabilir olması için yine sorulu yanıtlı ve kısa anlatmaya çalışacağım.

▪️BioNTech, Omicron ve onun BA.4 ile BA.5 gibi alt gruplarına göre ayarlanmış iki COVİD aşısı tahmini olarak ne zaman teslim edilecek?

Değerli hocalarımız Uğur Şahin ve Özlem Türeci bu Ekim ayında Korona Aşı teslimatları başlayacak dediler. Ülkemizde de bu aşılar aksilik olmaz ve Sağlık Otoritesinin başka bir anlaşması olmaz ise, bu Kasım ayında elimize geçebilirmiş. Bu aşı aynı zamanda diğer varyantlara da etkili olabilecek gibi.

▪️Temmuz ayında öğrencilere de aşı yapın diye anons etmemize rağmen, maalesef COVİD aşısı bu gruba yapılmadı. Yani bir çeşit balayı yaşandı. Eylül ayında okullar açılınca durum nasıl olacak?

Bana göre durum çok kritik olacak. Maçı uzatsanız da çok canlar yanacak gibi. Bu bir felaket tellallığı değil dostlarım. Hacettepe üniversitesi Tip Fakültesinde bize öğretilen “Temel Viroloji ve İmmünoloji bilgimiz bunu göstermektedir. Yukarıda da değindiğim gibi bize en erken Kasım ayında gelebilecek mRNA aşısı bu canları kurtaracak mı? Ben bilemiyorum. Bilen varsa beri gelsin.

▪️Pediatrik(Çocuk) COVİD aşıları yapılması konusunda neler söyleyebiliriz?

Bu yeni üretilecek aşı bildiğiniz gibi(yanılıyorsam siz düzeltin) erişkinler için. Ben okul öğrencileri için çok endişeliyim. Anne ve babalara şimdiden sağlıklı günler diliyorum. Biliyorum COVİD yazmamdan çok sıkılıyorsunuz. Ama Hipokrat yeminimiz gereğince gerekenleri  ve bilgilerimizi sizlere aktarmamız boynumuzun borcu. Çocuklarınıza mRNA aşıları yapılsaydı çok mesafe alınırdı…Ne diyelim Küresel Kapitalizm’in kuralları insan sağlığından daha önemli olduğunu bir defa daha öğrendik.

▪️Sözlerinizden Pandemi’nin Başına Döndüğümüz mü anlaşılıyor?

Üzülerek söylüyorum. Kocaman EVET!…

Yazımızı umududuzu yitirmemeniz dileği ile neşeli bir Ordu türküsü İle bitirelim.”Muhsin Tercan Ve Nurettin Çamlıdağ” türkü emekçilerine selam olsun.

“Gine yeşerdi COVİD dalları, pardon FINDIK dalları.”

Gine Yeşerdi Fındık Dalları,

Acep Ne Olacak Yarin Halları,

Dalgalanıyor Pembe Şalvarı.

Kız Allan Pullan Gel Gel Gel Yanıma,

Beyaz Kollarını dola boynuma.

Sevgilerimle…