Geçtiğimiz günlerde Bartın’ın Amasra İlçesi’nde, maden ocağında grizu patlaması  meydana geldi;  devamında yangın çıktı. Olay  4 – 12 vardiyası  içinde oldu. Ocakta o anda  101 madenci  çalışıyordu. Girizu patlaması sonucu yangın çıktı; aynı anda karbondioksit zehirlenmesinden ölenler;  ve  yangın sonucu 11 yaralı çıktı.  Yaralılar  hava ambulans uçağı ile Başakşehir Çam ve Sakure hastanesine kaldırıldı  ve  6 kişi  yoğun bakımda (Çam ve Sakure  Hastanesi; yanık tedavilerinde de uzmanlaşmış bir hastahane ); 58 kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu. 41 madenci ise patlamada ve yangında hayatını kaybetti.

       Olay Cuma günü akşamı meydana geldi. Patlamada, ve sonrası  yangında 41 kişi hayatını kaybetti. Dilerim bu son olur. Ülkemizde maalesef zaman zaman bu kazalar oluyor.  Kazalara karşı dünyada bilinen hangi tedbirler varsa bunları uygulamaya mutlak koymalıyız. En ufak bir belirtide hemen gereken tedbirleri almalıyız. Tüm madenlerde ve diğer çalışma alanlarında; iş güvenliği ile ilgili tüm tedbirler alınmadan; o işyerinin (madenin )çalışmasına izin verilmemeli.  Taaki  olabilecek;  tüm havalandırma,  ulaşım ve erken ulaşım, uyarı sistemleri, tehlikeyi önliyecek tüm tedbirler alınmalı ve maden sahası; her an  ilgili elektronik cihazlarla; erken uyarı sistemleri; otomotik devreye girmeli; tehlike oluşabilecek durumlarda anında tedbiri alınmalıdır.

       İstatistiklerde gelişkin ülkelerin çoğunda; uzun yıllar ya hiç ölümlü kaza olmamış; yada çok az olmuş. Ülkemiz mutlak; en az bu aşamadan sonra alınması gereken  elektronik, mekanik cihazlar dahil tüm tedbirler alınmalı; maden ocakları çalışırken de  an ve an kontrol altında olmalı. Maden kazasında hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet; Ailelerine,  Bartınlılara   ve Milletimize  başsağlığı; yaralılara acil sağlıklar dilerim.