“Recep İvedik 4”ün yapım şirketi Çamaşırhane Film, filmin dağıtım şirketi olan Tiglon/Murat Akdilek ile mahkemelik oldu.
Konuya ilişkin Çamaşırhane Film’den yapılan yazılı açıklamada, “Recep İvedik 4 Filmi’nin yapım şirketi Çamaşırhane Film, filmin dağıtım şirketi olarak Tiglon / Murat Akdilek ile anlaşmıştı. Dağıtım şirketi yapımcının sinema gelirlerini onun adına toplamakla yetkilendirilmişti. Bunun karşılığı olarak da Tiglon /Murat Akdilek yüzde 5 üzerinden dağıtımcı komisyonunu alacaktı. Fakat Tiglon / Murat Akdilek, yapım şirketi Çamaşırhane Film’e ait olan gelirlerin tamamını çeşitli finans kuruluşlarına, kendi borcu karşılığında sinemalardan tahsil ettirmiştir. Bu konuda Tiglon / Murat Akdilek’in finans kuruluşlarına hakkı olmadığı halde verdiği tahsil (temlik) yetkisi, Çamaşırhane Film ile Tiglon arasında yapılan dağıtımcı sözleşmesinde açıkça yasaklanmıştı. Tiglon / Murat Akdilek üzerinde tasarruf hakkı olmayan ve tüm tasarruf hakkı açıkça yapım şirketi Çamaşırhane Film’e ait olan 25 milyon TL’yi sözleşmeye aykırı şekilde, rızamız dışında ve hakkı olmadığı halde kendisi ve şirketinin çıkarları için kullanmıştır” denildi.
“ŞAHAN GÖKBAKAR BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ”
Durumun Çamaşırhane Film ve Şahan Gökbakar’ı büyük zarara uğrattığının ifade edildiği açıklama, şöyle devam etti:
“Bu süreç içinde Tiglon /Murat Akdilek, ödeme zamanlarına riayet etmemiş, ödemelerin aksamasıyla yeniden yapılandırma istemiş ve Çamaşırhane Film’e muhtelif çekler vererek 1-2 ay daha zaman kazanmıştır. Vadesi gelen çekler karşılıksız çıkmıştır ve bizim adımıza Tiglon / Murat Akdilek tarafından tahsil edilen paramız tarafımıza ödenmemiştir. Acilen icra takibi başlatıldığında açıkça ortaya çıkan bu çarpık durum karşısında şirketimiz ve Şahan Gökbakar büyük zarar görmüştür. Alın terimizle hak ederek kazandığımız, anamızın ak sütü kadar temiz ve helal olan bu paramızın geri alınmasıyla ilgili olarak tüm hukuki işlemleri başlattığımızı ve bunun tüm sorumlularının ortaya çıkması için de sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve kısa bir sürede netice beklenti ve umudu içerisinde olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz.”
Kaynak: iha