Türkiye’deki ünlü isimlerin menajerleri ve basın danışmanlarının, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları için başlattığı “Soma’da Kardeşim Var” kampanyasının startı verildi.
Ünlü isimlerin basın danışmanları, menajerleri ve asistanları, Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisinin yakınlarına ve çocuklarına psikolojik destek vermek amacıyla kampanya başlattı. Sanatçıların da destek verdiği kampanyanın tanıtımı amacıyla Malta Köşkü’nde toplantı düzenlendi. Aralarında sanatçı Yonca Evcimik, Behzat Uygur, modacı Hakan Akkaya gibi ünlü isimlerin bulunduğu toplantıda doktorlar, avukatlar, psikologlar ve pedagoglar da yer aldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonucunda, insan hayatının önemine vurgu yapılarak yardımların maddi anlamda değil, manevi anlamda yapılacağı belirtildi.
Kampanyanın öncülüğünü yapan ünlülerin menajeri Özgür Aras, “Burada da hayatını kaybeden işçilerimizin yakınları için neler yapabileceğimizi konuştuk. Önümüzdeki hafta da daha somut şeyler ortaya çıkartacağız” dedi.
“Soma bizim için daha başlangıç” diyen Aras, yapacakları yardımın maddi anlamda olmayacağını, çocuklara tiyatrolar, oyun parkları yaparak onların kalbini fethetmek istediklerini söyledi. Aras, “Devlet oradaki mağdur insanların ihtiyaçların karşıladı, biz orada ne konser ne de maddi yönde bir destek vereceğiz. Bizim vereceğimiz destek tamamen manevi anlamda olacaktır” diye konuştu.
Açıklama yaparken duygulanan Yonca Evcimik ise, “Doğal felaketlerde de olduğu gibi buralara ilk önce çok büyük bir ilgi gösterilip sonra yavaş yavaş soğuyor. Biz aslında soğuyor denilen o noktada başlayacağız” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha