Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 2012 yılında başlayan Comenius Regio Projesi kapsamında ‘Düşük Seviyelerde Fen Eğitimi çalışması’ tamamlandı.
İtalya’dan gelen ekip Gazi Eğitim Kurumları, Ahmet Tütüncüoğlu Eğitim Kurumları, Akşemseddin YİBO ve Şehitler İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle birlikte fen derslerini inceledi.
2 yıl boyunca süren projede karşılıklı olarak incelemeler yapılırken, Manisa’ya gelen gruba Manisa’nın kültürel ve tarihi yerleri de tanıtıldı.
Proje Koordinatörü Cemile Çetin Turan, projenin 2012’de başladığını belirterek, proje kapsamında ilk olarak Türkiye’den bir ekibin İtalya’ya gittiğini, ikinci ayağında ise İtalya’dan 10 kişilik bir ekibin Manisa’ya geldiğini söyledi. Turan, 3’üncü ayağında ise Manisa’dan İtalya’nın Parma kentini gidildiğini belirterek, projenin 4’üncü ayağında ise İtalyanların bir kez daha Manisa’ya geldiğini kaydetti.
Projede alt sınıflardaki fen eğitiminin ele alındığını belirten Cemile Çetin Turan, “4’üncü ve 5’inci sınıflar diye tabir ettiğimiz alt sınıflarda fen eğitimini daha ileriye nasıl taşırız bunun analizini yapıyoruz. Türkiye’de fen eğitimine çok para harcanmasına rağmen, karşılığı yeteri kadar alınmıyor. Çocukları teşvik etmek için böyle bir çalışma yapıyoruz. İlkokuldaki fen eğitimini aktif hale getirmek için çalışıyoruz. Deneyerek, yaparak öğrenmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha