Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve mahalleye dönüşen köy ve beldeler ile birlikte il genelinin altyapı, su, kanalizasyon, arıtma tesisi ve tarımsal sulama gibi tüm hizmetlerini yürütecek olan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ’nin bina düzenlemesi ve personel atamalarının önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacağını ve faaliyete geçeceğini söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi 4. katında hizmet verecek olan MASKİ hizmet binasında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, hazırlanan Genel Müdürlük binasındaki tüm birimleri tek tek gezdi. MASKİ oluşumu ile ilgili kararın Nisan ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındığını hatırlatan Başkan Ergün, “Şuanda daire müdürleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarının atanması sürecini yaşıyoruz. Yaklaşık 15 gün önce Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’mizde başlattığımız MASKİ bünyesinde mevcut personelin çalışacağı yerlerin düzenlenmesi noktasında arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Aşağı yukarı donanım olarak bitti. Elektrik, telefon ve internet hatlarının döşenmesi devam ediyor. Önümüzdeki hafta inşallah kadroların da atamalarını yaparak, artık MASKİ yeni binasında göreve başlayacak” dedi.
Büyükşehire geçiş sürecinde bir takım sıkıntıların yaşandığını da dile getiren Başkan Ergün, “Nasıl ki Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerinin sıkıntıları varsa, sonuçta Büyükşehir de bu sıkıntıların içinde. Ancak bunlar da aşılacaktır. Tahmin ediyorum bütün büyükşehir yapılanmalarını ilçelerde de, merkezde de yılbaşına kadar tamamıyla bitirmiş oluruz. Bugün de MASKİ ayağını teftiş etmeye geldik. Biliyorsunuz MASKİ’nin arıtma tesisleri, su ve kanalizasyon noktasında tüm yetkileri mevcut. Bunlar büyükşehir bünyesinde planlanacak. MASKİ’nin de büyükşehir bünyesinde ayrı bir teşkilatlanma yapısı var. Yani bir belediye gibi ayrı bir bütçesi olan, yaklaşık 140-150 personeliyle bütün köylerimizde, beldelerimizde arıtma, arsenik gibi noktalarda çalışmalarını yapacaklar. Bütün ilçelerde sorunlar yaşayan mahallelerimizdeki eksiklikler planlanarak, icraatlarına başlanacak. Mevcut belediye binamızda zaten bu çalışmalar yapılıyordu. Bundan sonra da Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi binasında hizmeti devam ettirecek” diye konuştu.
Kaynak: iha