Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde üretilen çilekler TBMM'deki tüm milletvekillerine dağıtıldı. Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen tarafından TBMM'ne gönderilen çilekler AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ve Doç. Dr. Selçuk Özdağ tarafından mecliste milletvekillerine tanıtıldı ve dağıtıldı. Çileğin tadına bakan milletvekilleri çok güzel bulduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, “1999 yılında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü’nün, İl Özel İdare kaynaklı bir projeyle iki çiftçimize çilek tesis edilmesiyle başlanan çilek üretimi ilçemizin en önemli geçim kaynağı haline gelmiştir. 2500 dekar arazide çilek üretimi yapılmaktadır. Bu artış oranı ile 4000 dekara ulaşmasını bekliyoruz. Dışarıdan gelen yatırımcılarımız da üretim yapmaya başlamışlardır. Amacımız çileğimizi marka hale getirmektir. Bu amaçla tanıtım için meclisimizdeki tüm milletvekillerimize çileklerimizden tattırmak istedik” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, “Köprübaşı çileğin başkenti olacaktır. Köprübaşı ilçemizde üretilen çileğin büyük bir kısmı ağırlıklı olarak Rusya, Almanya gibi ülkelere ihracatı yapılmaktadır. 2013 yılında sadece Rusya’ya 100 parti; yaklaşık olarak 2 bin ton çilek ihracatı yapılmıştır. 2014 yılında iç piyasa çilek fiyatlarının da yüksek olması sebebiyle ihracat rakamının bin ton civarında olması bekleniyor. Manisa’da Kula ilçemizin bazı köyleri ile Turgutlu ilçemizin bazı bölgelerinde çilek üretimi yapılmaktadır. Ancak en çok üretim Köprübaşı ilçemizdedir. Üreticilerimiz bilinçli bir şekilde üretim yapmaktadırlar. Daha önce mecliste Sultaniye üzümümüzü ve üzümlü ekmeğimizi dağıtmıştık, şimdi de çileğimizi tanıtım amacıyla dağıttık” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ da konuşmasında, “Köprübaşı ilçemizde bu güzel ve leziz çileği üreten çiftçilerimizin ellerine ve emeğine sağlık. Bütün üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Belediye Başkanımız Zafer Mergen ve ekibine teşekkür ediyorum. Amacımız Manisa’mızın güzel ürünlerini en güzel şekilde tanıtmaktır. Köprübaşı ilçemiz balıkçılık, zeytincilik ve çilekcilik açısından son yıllarda büyük atılımlar yapan ve hızlı gelişen ilçelerimizdendir” dedi.
Kaynak: iha