Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Tekin Türk ve Parakende İl Müdürü Ekrem Yalçın, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette belediyenin içme ve kullanma suyunun elektrik borçları ve belediyenin çalışmaları gündeme geldi. DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk, kurum olarak Mardin geneline sağlıklı ve kesintisiz enerji sağlamanın gayreti içinde bulunduklarını ancak israf, aşırı yüklenme ve usulsüz elektrik kullanımı ve biriken borçlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Kurum olarak belediye ile iletişim içinde ve organizeli çalışmak istediklerini aktaran Perakende İl Müdürü Ekrem Yalçın ise, Mardinli vatandaşların israf etmeden kullandıkları enerji miktarını ödeme noktasına gelmeleri durumunda yapılacak yatırımlarla birlikte enerji konusunda belirledikleri hedefe daha kısa sürede ulaşacaklarını belirtti. Yalçın, “Aynı şekilde kurumlarımızdan da biriken borçları yapılandırarak ödemeleri konusunda beklenti içindeyiz. Kurumlarımızın ödeme konusunda protokollere uymamaları durumunda mevzuat doğrultusunda enerjilerini kesmek durumunda kalacağız. Bu da arzu ettiğimiz bir olay değildir” diye konuştu.
"GEÇİŞ DÖNEMİ YAŞIYORUZ"
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Büyükşehir olmanın geçiş dönemini yaşadıklarını ve bunun da beraberinde bazı sıkıntıları getirdiğini belirterek, bunu en kısa zamanda aşmanın çabası içinde olduklarını söyledi. Bölgenin farklı bir konumda olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, DEDAŞ borçlarının yapılandırılması ve ödenmesi konusunda duyarlı olduklarını açıkladı. Türk, sistemin oturmasıyla birlikte borç ödemelerini bir takvime bağlayacaklarını, aynı zamanda belediye çalışmalarının da hedeflenen program kapsamında seyredeceğini kaydetti.
Kaynak: iha