Son Valiler Kararnamesi ile merkeze çekilen Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, helalleşmek ve vedalaşmak için Derik ilçesini ziyaret etti.
Yaklaşık bir yıl önce Mardin'e atanan ve son Valiler Kararnamesi ile merkeze çekilen Vali Cengiz, Derik İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci, Garnizon Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı, Emniyet Müdürü İrfan Uzay, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Derik Kaymakamı Ahmet Demirci'yi makamında ziyaret eden Vali Cengiz, kurumları gezerek helallik istedi. Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Cengiz, huzurlu bir şekilde Mardin'den ayrıldığını belirterek, "Ziyaretimin sebebi Derikli hemşehrilerimizle vedalaşmak içindi. Derikli hemşehrilerimizin hakkını helal etmesini diliyorum. Gönül kapım her zaman onlara açık olacak" dedi.
Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ile çalıştığı süre zarfında, büyük haz aldığını ve ondan çok şey öğrendiğini söyledi. Kaymakam Demirci, "Sayın valim, Mardin de görev yaptığınız süre içinde hem biz kurum görevlileri, hem de Derik halkı olarak hep sizin yardım, destek ve tavsiyelerinizi gördük. Derik ilçemiz için göstermiş olduğunuz emek, gaye ve çabalarınızdan ötürü size ilçem adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ziyaretlerin ardından Derik ilçesinden ayrılan Vali Cengiz'in Perşembe günü kentten ayrılacağı öğrenildi.
Kaynak: iha