Çiçeği burnun da CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu 10 Eylül 2014 tarihli Hürriyet Gazetesinde Ahmet Hakan’la uzun uzun sohbet etmiş ve az da olsa Müslümanlık dersi vermiştir. Ama bu derslerde bazı eksikler var onları tamamlamak farz oldu. Buyurun yazıyorum. Önce neler söylemiş özetleyelim.
-Rövanş alma dönemi bitsin diye CHP deyim
-CHP eğer rövanş duygusuyla hareket etmeyeceğine özgürlük alanlarının genişletilmesine sahip çıkacağına herkesi ikna ederse Geniş bir kesimin oyları Erdoğan’ın cebinde keklik olmaktan çıkar.
CHP Hiç korkmadan ve çekinmeden Kürt sorunun çözümü için uğraşmalıdır. Bu konuda AKP nin önünde olmalıdır.
Bir Müslümanın siyasette üç hedefi olmalı
a)Toplumun tüm kesimlerinin güvenliğini sağlamak
b)Kimsenin kimseye muhtaç olmadan yaşamasını sağlamak
c)Herkesin özgür bir şekilde yaşamasını sağlamak.
Şimdi gelelim bize verilen bu Müslümanlık derslerindeki eksikleri tamamlamaya.
Kuran’ı kerimin ilk emri "OKU “dur. Bu Yüce Allah’ın emridir.
Yüce Peygamberimizin bir hadisi şerifi de şudur." Bilim Çin'de bile olsa gidip alın"
1600 tarihinden sonra bu Yüce dinimizin ilkelerinden Haçlı ajanları tarafından vazgeçirildik. Osmanlı İmparatorluğu milletimizi okutacak bilim okulları açmadı. Sevr anlaşmasını imzaladığımız ve Türk milletinin hayatına son verildiği zaman milletimizin okuryazarlık oranı %12,5 idi. Onların da büyük çoğunluğu erkek ve dünyada hiç geçerliliği bulunmayan Arap harfleri ile.
Türk milletini bu durumdan Yüce Allah’ın bir mucize ile kurtarılması görevini bir kişiye verdi. İste Yüce Allah’ın bu milleti kurtarmak üzere görev verdiği kişi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bir Müslümanın, Müslüman Türk Milletine ilk beyanda bulunacağı şey işte budur. 1600 yılından 1923 e kadar Türk Milletine okul açılmadı. Yol yapılmadı. Fabrika yapılmadı. Okutulmadı Cahil bırakıldı. Neden böyle yapıldı. Tarih bize nedenlerini gösteriyor. Ortadoğu’nun petrollerine doğal zenginliklerine topraklarına madenlerine kolay el koyabilmek için ve Anadolu'muzu yeniden haçlıların yurdu yapabilmek için. Ayrıca Türk milletinin bu planlara itiraz edemeyecek duruma getirilmesi için. 29 Ekim 1923 te Cumhuriyet kurulduğu zaman Türk Milletini okuma yazma oranı %12,5 Sıtma ve Tüberküloz( Verem) Türkiye’de kol geziyor. Osmanlının dış borçları ödeniyor. ( Bu borçların büyük bir bölümü ile Dolmabahçe sarayı yapılmıştır.) İşten anlayan bir teknisyenimiz bile yok. Tek kurtuluş yolu vardır. En Yüce din olan Müslümanlığa ve onun emrettiği şekilde " Bilim Çin'de bile olsa gidip almak” ve bilime sarılmak.
Müslümanlığın 1600-1923 arasında Haçlıların bizi yok etmek için uydurdukları hurafelere değil Allah’ın vahiy yolu ile gönderdiği ve Yüce Peygamberimizin vasıtası ile tebliğ ettirdiği dinimize dönmek. İşte Büyük Atatürk’ün yaptığı şey budur.
Sayın Bekaroğlu'nun bahsettiği RÖVANŞ acaba nedir. Bu sütunları izleyenler bilir ama izleyemeyenler için tekrar yazıyorum. Milletimiz 300 yıl hasret kaldığı uzaklaştırıldığı yüce dinimize kavuşturan kimdir? Bu sorunun cevabını Büyük Müslüman İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy veriyor.
" Mısır'da 11 yıl kaldım. Fakat 11 gün daha kalsaydım artık çıldırırdım. Halisane gerçek fikrimi söyleyeyim mi? İnsanlık da Türkiye'de, milliyetçilikte Türkiye’de, Müslümanlık da Türkiye’de, Hürriyetçilikte Türkiye'de " ALLAH BENİM ÖMRÜMDEN ALIP MUSTAFA KEMAL'E VERSİN"(1)
Müslümanlık en son ve en yüce dindir. Bu nedenle Müslümanlık cahil bırakılmış cahilleştirilmiş insanların değil bilimle haşır neşir olmuş insanların işidir. Mevlana,  Yunus Emre,  Hacı Bektaşi Veli gibi. Zaten Bekaroğlu’nun söylediklerini toplarsak bu anlamdadır.
a)Toplumun tüm kesimlerinin güvenliğini sağlamak
b)Kimsenin kimseye muhtaç olmadan yaşamasını sağlamak.
 Bu iki, amaca okuyarak bilimde ilerleyerek ancak varılabilir.
Bu amaçlara varmak için “Bilim Çin’de bile olsa gidip alacaksın. Para bulunca iki şey yapacaksın. Okul açacaksın Fabrika kuracaksın. Atatürk dönemindeki gibi. Atatürk’ümüzün en büyük din mücahidi ve en büyük dindar olduğunu belirtmemek bir bilim adamı olduğunu bildiğimiz Sayın Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’na hiç uygun bir davranış değildir.
Biz bu röportajın sonunda hocamızdan şöyle bir beyan beklerdik.
“Ama Türk İstiklal savaşı ve sonuçları ile ulaştığımız yücelikler ezeli ve ebedi Türk milleti düşmanlarının işine gelmedi. Şahsı menfaatlerini müstevlilerin siyasi çıkarları ile TEVHİD eden hain Ruhlu insanları Haçlılar topladılar. Yeniden Türk Milleti ve Atatürk aleyhine örgütlediler. Buldukları yalanın aslı astarı yok. Buldukları şey nedir biliyormuşsunuz. “Atatürk dinsizdir."
Allahsızlar bre dinsizler. Bre Haçlı hayranları  siz kimsiniz ki Yüce Allah adına takdir yetkisini kullanıyorsunuz? Atatürk dininin zekâtını dahi verse haçlıların ve onların işbirlikçilerinin dahi dindar Müslüman olacağı kadar sevap oluşur.”