Akşam saatlerinde, yağmurlu, sisli bunaltıcı bir havada pencereden dışarıyı izlerken telefonum çaldı. “ Hocam beni tanıdınız mı ? “ diye bir konuşma ... Hiç yabancı gelmedi bana bu ses, ama düşünmeye fırsat kalmadan ‘ben Melek” dedi. 8 sene önce Urfa’dan Ordu’ ya fındık toplamaya gelen, ailelerin birinin kızıydı Melek. Belediye onlara meydanda yer belirlemişti kalmaları için. Hep onları ziyarete giderdim kaldıkları çadıra, büyükler fındık toplamaya gider, çocuklar çadırın etrafındaki alanlarda oyun oynarlardı, ben de onlara okul şarkıları söyletir, şiir okutturur, değişik oyunlar oynattırırdım (hemen hemen 100 -150 çocuk ) hepsini severdim ama Melek farklıydı, daha çok severdim onu hatta alır, sahilde dolaştırır, alışveriş yapar,  gezdirir akşam evine bırakırdım.  Ailesiyle tanıştım, özellikle babasına bu çocuk çok özel, zeki, akıllı, muhakkak okutun dedim, söz verdi bana, çocukların okul hayatı yok, aileler, yazın mevsimlik işçi olarak sağa sola gidiyorlar, pamuk, fındık, ayçiçeği vs. Kışında o paralarla idare edip geçiniyorlar, okul ikinci planda idi.
Uzun bir süre haberleştim Melekle ve ailesiyle... Okul durumunu takip ettim, teşvik ettim, ben yardımcı olacağım, dedim , en son 8. Sınıftaydı, her. Telefonda dil döküp yalvardım, sonra telefon numaraları değişti, uzun bir süre ulaşamadım, yıllar sonra, (Taaaa Urfa’dan Ordu’ya )bugün beni bulmuş ve arayan, o kara kaşlı, kara gözlü doğal güzelliği olan cin gibi benim küçük Meleğimdi (o kadar çok sevmiştim ki,) nasıl heyecanlı, hocam hocam seni çok özledim,  nihayet buldum vs. Ben ondan daha heyecanlı vefa bu olsa gerek dedim
Vefa güzelliktir, vefa fedakârlıktır, vefa paylaşımdır velhasıl vefa her şeydir.
Telefonu kapatmak istemiyor, kardeşini, annesini konuşturuyor, fotoğraflar gönderiyor, ablaları, 20’li yaşlarda evlenmişler onların fotoğraflarını gönderiyor, benim resimlerimden istiyor neyse, okulu ne yaptın dedim; sakın babama kızma o engel değil ben okumak istemedim lise 2. Sınıftan sonra ayrıldım, dedi. Cevap vermedim, sustum, anladı bozulduğumu… Yeniden yalvardım dışardan bitirmelere gir dedim ama pek niyetli değildi.
O kadar güzel bir genç kız olmuş ki, bugün yarın kısmeti çıkar evlenir gider.. Neden okumaz bu çocuklar anlamış değilim, o kadar desteklediğim, okuması için anasına babasına yalvardığım emeklerim yarım kalmıştı.. Ben sadece bu Meleği biliyorum, daha nice ne Melek’ler var okumayan, okuyamayan ya da okutulamayan… Yolun açık olsun kara gözlü güzel kızım.