Mersin’in Erdemli Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin 1. taksitinin ödeme süresinin Mayıs sonunda sona ereceğini belirterek, vatandaşların vergilerini ödemeleri uyarısında bulundu.
Erdemli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, özellikle de sınırların genişlemesi sebebi ile bir karışıklığa meydan vermemek ve vatandaşların vergilerini sıkıntı yaşamadan ödeyebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapıldığı bildirildi. Vatandaşların cezaya düşmemek için Mayıs sonuna kadar vergilerini ödemeleri gerektiğinin altı çizilen açıklamada, hiçbir sorun yaşamadan ilçenin her yerinden vatandaşların rahatlıkla vergilerini ödeyebilecekleri kaydedildi.
30 Mart seçimlerinden sonra ilçe sınırlarının büyümesi ile son derece sistemli bir çalışma yaparak kapanan belde belediyelerinin verilerinin Erdemli Belediyesi merkezine uyarlanarak aktarıldığını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Erdemli Belediyesi’nin bu konuda diğer ilçelere göre bir adım önde olduğunu ifade etti. Sınırların gelişmesi ile bir adaptasyon sorunu yaşandığını dile getiren Tollu, “Bu uyum sürecini Mersin içerisinde en kısa sürede atlatıp, sistemini oturtan belediye Erdemli olmuştur. Gerek çalışanlarımızın gayreti gerekse de vatandaşlarımızın titizliği sayesinde sağlıklı bir yapıda ilerleme kaydettik” dedi.
Ödenen vergilerin hiçbirinin boşa gitmediğini vurgulayan Tollu, kurum olarak yaptıkları tasarruflarla birlikte toplanan vergilerin vatandaşın hizmetinde kullanıldığını kaydetti. Vatandaşın ihtiyacına ve önceliklerine göre hizmet ettiklerini belirten Tollu, ödenen vergilerle daha güçlü ve daha iyi hizmet eden bir Erdemli Belediyesi’nin olacağının altını çizdi.
Kaynak: iha