Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından Karaduvar Mahallesi Mersin-Adana karayolu kenarında 12 bin metrekare alanda yapımı devam park, kentin doğu girişinin iyileştirilmesi ve güzelleştirilmesine katkı sağlayacak.
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan, Karaduvar Mahallesi Mersin-Adana karayolu kenarındaki park ve yeşil alan, bölge halkı tarafından kullanılmaya başlandı. Karaduvar, Çay ve Çilek Mahalleleri sakinlerinin yararlanabileceği bir konumda bulunan park, aynı zamanda Mersin’in doğu girişinin iyileştirilmesi ve güzelleştirilmesi çalışmalarına da katkıda bulunacak. Park ve Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2 etap halinde yapılan parka, 5 adet kamelya, 60’a yakın oturma bankı, 30 adet çöp kovası ve 10 adet yüksek aydınlatma direği monte edildi. Parkın sulama suyu ihtiyacı için bir artezyen kuyusu açılırken, mevsimlik çiçek ve fidan dikimleri de gerçekleştirildi.
Parktaki çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk, şehirleşme ve betonarme yapıların getirdiği sorunların başında yeşil alan eksikliğinin geldiğini belirterek, “Mersin’in kalbi durumundaki ilçemiz Akdeniz, bu eksikliği daha fazla hissediyor. Zira geçmiş yıllarda, şehrin planlanmasındaki eksiklik ve yanlışlıklar, beraberinde düzensiz, çarpık kentleşmeyi doğurdu. Bizim gayretimiz, bu olumsuzluklara rağmen halkın ortak kullanım alanlarını çoğaltacak yönetim anlayışı sergilemektir. Kentimizin doğu girişinde yaratacağı görsel güzellik yönünden bu parkın tamamlayıcı fonksiyonu olacaktır. Akdeniz’e ve halkımıza yeni bir park kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da parkın civar sakinleri tarafından kullanılmaya başlanmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Halkın ortak alanları kullanması, aynı zamanda bu alanları benimsediğini ve sahip çıktığını gösterir. Üç mahallemizde yaşayan insanlarımızın bu parkı kullanmaya başlaması, projemizin uygun bir mekanda hayata geçirildiğinin göstergesidir. Ekolojik, çevreye ve doğaya duyarlı bir belediyecilik anlayışı sergilerken, aynı zamanda halkın parasının en doğru şekilde kullanılması önceliğimizdir. Bu parkımızın Karaduvar, Çay ve Çilek Mahalleleri sakinlerine uzun yıllar hizmet vereceğine eminiz. Parkımız, halkımıza ve kentimize hayırlı olsun” dedi.
Kaynak: iha