Mersinli eskrimciler, Konya’da düzenlenen Yıldızlar A ve Gençler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası'ndan 17 derece ile döndüler.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldızlar A ve Gençler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası, 24-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Konya’da düzenlendi. Şampiyonada büyük başarı elde eden Mersinli eskrimciler, 17 derece aldı. Turnuvanın ilk günü Yıldızlar A Erkek Epe, Yıldızlar A Erkek Flöre ve Yıldızlar A Bayan Epe ile Yıldızlar A Bayan Flöre Klasmanları’ndaki müsabakalarla tamamlandı. Müsabakalar sonunda Mersinli sporculardan Amil Efesay, Yıldız Erkekler Flöre’de ikinci olurken, Merve Ersoy, Yıldız Bayanlar Epe’de birinci, Nisanur Özkalaycı ikinci, Berfin Şevval Alabaş üçüncü oldu. Yıldız Erkekler Epe’de Ali Egesay beşinci olurken, Yıldız Bayanlar Flöre’de İpek Temizkan ikinci oldu.
Turnuvanın 2. gününe Gençler Erkek Epe, Gençler Erkek Flöre ve Gençler Bayan Epe ile Gençler Bayan Flöre Klasmanları’ndaki müsabakalarla devam edildi. Müsabakalar sonunda Mersinli sporculardan Genç Erkekler Epe’de Ozan Uyanık birinci, Ali Egesay üçüncü, Ömer Kaan Öztunç beşinci olurken, Genç Erkekler Flöre’de Erhan Tellioğlu beşinci oldu. Genç Bayanlar Epe’de Nisanur Özkalaycı birinci, Berfin Şevval Alabaş üçüncü oldu. Genç Bayan Flöre’de Gizem Karaca birinci, Övgü Doğruyol ikinci, İpek Temizkan üçüncü, Eylül İçgören ise beşinci oldu.
Türkiye Eskirim Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Güzin Yalçın, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye Olimpiyat Hazırlık merkezi (TOHM) sporcularının üstün başarıları sayesinde toplamda 17 derece aldıklarını belirterek, “Yoğun çalışma programımızla sporcularımızın şampiyonada sergiledikleri üstün başarılar takdire şayandı. Türkiye Eskirim Federasyonu Mersin İl Temsilcisi olarak emeği geçen herkesi kutlar, antrenörlerimiz Osman Yalçın, Emre Işık, Selçuk Dönerkaya ve tüm sporcularımıza almış oldukları başarılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Kaynak: iha