2025-2026 eğitim öğretim yılında Ordu’da 8 ilçede bulunan 20 okulda uygulanan model kapsamında 80 öğretmen ve 340 öğrenci aktif olarak görev aldı. Kasım ayında başlayan çalışmalar, 24 haftalık uygulama sürecinin ardından mayıs ayında tamamlandı.

Yıl boyunca öğrenciler; çevrelerinde gözlemledikleri problemleri belirleyerek araştırmalar yaptı, veri topladı, analizler gerçekleştirdi ve farklı disiplinlerden yararlanarak çözüm önerileri geliştirdi. Matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, teknoloji, sanat ve dil alanlarını bir araya getiren çalışmalar sayesinde öğrenciler hem akademik bilgi üretti hem de ekip çalışması, iletişim ve yenilikçi düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Ordu genelinde Harezmi Eğitim Modelini uygulayan okullardan öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı sergide, öğrenciler tarafından geliştirilen projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Eğitim süreçlerinde karşılaşılan gerçek yaşam problemlerine yönelik hazırlanan çalışmalar; araştırma, tasarım, iş birliği ve çözüm üretme becerilerinin somut yansımaları olarak dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi