Milli  Futbol  Takımımız  geçen yıl aldığı başarılı sonuçlarla; geçtiğimiz günlerde aldığı başarısız sonuçlara rağmen UEFA Uluslar C Ligi 1 ci gruptaki altıncı ve son maçında Faroe  Adalarına 2 – 1 mağlup oldu. Bu maçtan  önce  Luxemburg ile 3 – 3 berabere kalmıştı. Buna rağmen daha önce aldığı iyi sonuçlarla UEFA B Ligine yükseldi.

     Genel olarak Milli Futbol takımımıza baktığımızda; özellikle fizik gücü, kondüsyon, mukavemet (dayanıklılık ) hem Luxemburg maçında; hem Fareo Adaları maçında; rakip takımların son dönemde bizden çok daha fazla çalışıp; genel form grafiklerini; geçen yılki durumlarıyla kıyasladığımızda;  çok daha fazla geliştirdiklerini görüyoruz.  Son iki maçta gördük ki sadece Ferdi gerçek anlamda; fizik gücü,  kondüsyon, mukavemet olarak yukarıda; diğer futbolcularda  bir yükseliş gözlemedik.  Başarılı sonuçlar istiyorsak; mutlaka fizik gücü, kondüsyon,  dayanıklılık  gücünün çok iyi durumda olması gerekiyor.

     Ayrıca liglerimizden futbolcu Milli Takım’a  gelirken çok iyi seviyede olması gerekiyor. Milli Takım seçilirken Super Ligde oynıyan yerli  futbolcu sayımızda çok yukarıda olması gerekiyor. Aksi halde sonuç hüsran olur.  Şu anda Super Ligde  oynıyan yabancı futbolcu sayısı 8+1; bu durum son derece yerli futbolcunun yetişmesi için fevkalade olumsuz; bu şart değiştirilmeli; bir kulüpte 4 yabancıdan fazlasına izin verilmemeli; böylece yerli futbolcuların daha fazla sayıda takımlarımızda  yer alması sağlanır. Yerli futbolcuların;  böylece deneyim ve kendilerini daha iyi seviyelerde  geliştirme  fırsatı  doğabilecektir.

      Ayrıca profesyonel Liglerimizdeki bütün takımların;  yaş gruplarına  bölünmüş genç takımları vasıtası ile; düzenli antreman programları  ile; iyi seviyelerde çok daha fazla futbolcu yetiştirmeleri;  önümüzdeki yıllarda Milli Takım başarısını daha üst seviyelere taşıyabilecektir.